Naslovna VESTI Pronađen retka otrovna zmija koja ima DVE GLAVE! (VIDEO)

Pronađen retka otrovna zmija koja ima DVE GLAVE! (VIDEO)

0
dve glave petface

Otrovna dvoglava zmija otkrivena je u vrtu u Virdžiniji prošle sedmice. Ovo otkriće stručnjaci za divlje životinje opisuju izuzetno retkim.

Beba istočne otrovne zmije pronađena je u dvorištu jednog domaćinstva u Severnoj Virdžiniji, a slike i video zapis o tome kako se sukobljavaju u smeru kretanja i šište jedna glava u odnosu na drugu su na Fejsbuku postavili stručnjaci za divlje životinje.

Pet najpopularnijih ZMIJA koje se drže kao KUĆNI LJUBIMCI!

Takve dvoglave zmije su izuzetno retke i to je zbog toga što ne žive dugo, napisao je na Fejsbuku jedan herpetolog iz Virdžinije J. D. Kolepfer.

-Zmije rođene sa ovakvim mutacijama imaju male šanse za preživljavanje u prirodi, rekao je Kolpfer dodajući da ono što žele da urade dve glave jesu uglavnom dve različite stvari.

POVREDE KOD ZMIJE: Koliko su opasne povrede kod zmija kućnih ljubimaca?

Nakon što je čovek našao zmiju, državni herpetolog doneo je zmiju u centar za divlje životinje, u Virdžiniji u četvrtak radi pregleda.

Stručnjaci su otkrili da zmija ima dva dušnika i jednjaka, ali jedno srce i pluća. Takođe, kažu da su obe glave u potpunosti sposobne da distribuiraju otrov iz svojih zuba.

Zmija: Da li je zmija dobar izbor za kućnog ljubimca?

-Na osnovu anatomije, bilo bi bolje da prva glava jede, ali to je izazov, jer se one mogu učiniti jedna drugoj dominantnijom, rekli su stručnjaci iz centra.

Stručnjaci se nadaju da će ova retka zmija biti data zoo vrtu i da će se o njoj voditi posebna briga.

Ove dve zmije u jednom telu mogu da imaju veoma interesantan život, ali i opasan. Tako da je neprestano nadgledanje neophodno.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.