Naslovna VESTI PSI Jazavičar Leo, u subotu, u Pančevu, konačno dobija spomenik!

Jazavičar Leo, u subotu, u Pančevu, konačno dobija spomenik!

0
PODELI
jazavicar Leo petface

Jazavičar Leo: Ukoliko živite u Pančevu ili okolini, u subotu 20. juna, moći ćete da prisustvujete događaju koji su željno iščekivali svi ljubitelji životinja. Naime, na inicijativu Društva prijatelja životinja „Ljubimci” iz Pančeva u Narodnoj bašti će biti podignut spomenik hrabrom psu jazavičaru Leu.

Sigurno ga se sećate. On je u martu prošle godine, na Strelištu spasao jedanaestogodišnju Nikolinu Vučetić od napada psa rase bulmastif. Dok je devojčica vozila rolere, bulmastif ju je ujeo za ruku, a njene povrede bi sigurno bile još teže da nije pritrčao jazavičar Leo, počeo da se bori sa većim i jačim bulmastifom i time ga odvukao od devojčice. Dok su pritrčali očevici tog događaja, bulmastif je više puta ujeo Lea i teško ga povredio. Odmah je prebačen u veterinarsku kliniku, međutim dva dana nakon ovog strašnog događaja – preminuo je!

jazavicar Leo petface

Društvo „Ljubimci” je nakon toga pokrenulo inicijativu da se hrabrom psu podigne spomenik u Pančevu i ona je urodila plodom.

– Spomenik će biti posvećen i svim ostalim malim herojima velikog srca, baš onakvim kakav je bio Leo. Možemo ih sresti u svetu pasa i napuštenih životinja koji nas okružuje, uglavnom nevidljivom u današnjem društvu. Svi troškovi izrade spomenika biće pokriveni iz donacija građana, a veliku zahvalnost dugujemo vajarki Svetlani Karović Deranić, koja je bez naknade izvajala Leovu skulpturu, piše u saopštenju „Ljubimaca” kojim se najavljuje ovaj događaj, a prenosi pancevac-online.rs

Pored Zagreba, Krakova i Tokija, Pančevo će na ovaj način postati grad u kom postoji spomenik najvernijem čovekovom ljubimcu – psu.

Inače, kako je ranije najavljeno i Beograd će dobiti bronzanu skulpturu “Prijateljstvo” sa figurama devojčice i psa. Inicijativu za izradu skulpture, pokrenulo je Kinološko društvo Novi Beograd, a delo mlade vajarke Sare Nikolić će biti postavljeno najkasnije do proleća 2016. u Bloku 28, na uzvišenju između Bulevara umetnosti i Ulice španskih boraca. Bronzano obeležje će biti visoko 1,70 metara.

 

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime