Naslovna VESTI PSI UMIRALA JE U KESI ZA ĐUBRE! – Održala ju je volja za...

UMIRALA JE U KESI ZA ĐUBRE! – Održala ju je volja za životom i briga ljudi koji nisu odustali

0
Napušteni pas Nanuk

Kako je Nanuk uspela da preživi? Mnogi volonteri iz Organizacije AMA Animal Rescue (SAD) ni danas nemaju odgovor na ovo pitanje. Umirala je u kesi za đubre, pošto ju je neko bacio kao običan otpad.

Nanuk spašeni pas

Nanuk je u prihvatilište stigla u posebno zabrinjavajućem stanju. Činjenica da je još uvek živa bila je pravo čudo. “Bila je još živa, ali jedva”, reči su Marije Vlasove, suosnivačice AMA Animal Rescue, koja je opisala spasavanje Nanuk. Policija je pronašla jadnog psa na parkingu usred noći, između dva automobila.

Pročitajte i ovo: ČULI SU NJENE VAPAJE! – Spasena trudna kuja koja je izgubila svaku nadu.

Na pregledu, veterinari su ustanovili da je veoma mršava ali i da je bila držana u malom i skučenom prostoru, verovatno kavezu, jer su joj mišići nogu atrofirali. Njeno izubijano telo odražavalo je sve njene muke. “Njene šape su bile sa velikim inficiranim ranama koje su ukazivale na to da je dugo ležala na tvrdoj zemlji, verovatno pokrivena urinom, ne mogući da se pomera”, dodala je njena dobrotvorka. Pas je takođe bio jako dehidriran.

Nanuk kod veterinara

Ipak, uprkos svemu ovome, Nanuk je bila izuzetno nežna. “Ona je tako slatka. Malo je sumnjičava prema novim ljudima, ali čim te pomiriše, spremna je da se mazi.“ Bilo je očigledno je da mesecima, ako ne i godinama trpela nasilje i zlostavljanje.

Lečenje psa Nanuk

Sada je Nanuk u dobrim rukama. Put do potpunog oporavka je dug, naročito u pogledu povratka telesne mase. “Potrebno je da je hranimo polako, više puta dnevno”, – kaže Marija Vlasova. „Veoma je tužno jer je uvek jako gladna.”

Pročitajte i ovo: ODRASLI, ČITAJTE I UČITE! – Sedmogodišnji dečak spasao preko 4.000 napuštenih pasa!

Uprkos svemu što je prošla, Nanuk je pokazala neverojatnu volju za životom i snagu karaktera. Zahvaljujući ljubavi, njezi i brizi volontera AMA Animal Rescue-a, ona sada ima priliku za novi početak i bolji život.

Nanuk se oporavlja

Koliko još pasa i mačaka trpi zlostavljanje i napuštanje na ulicama sveta, bez ikakve nade za spasenje? Koliko još pasa kao što je Nanuk treba biti spašeno pre nego što se javnost probudi i odluči poduzeti akciju? Ova hrabra kujica zaslužuje da bude simbol nade i poziva nas da se ujedinimo u borbi za pravedniji i humaniji svet za sve životinje.

Izvor: woopets.fr

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPOROĐAJ U VATROGASNOJ STANICI! – Trudna kujica sama potražila pomoć od najboljih ljudi.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime