Naslovna VESTI PSI POKRENIMO SE: Isključi Facebook, izađi i skloni napuštenu životinju!

POKRENIMO SE: Isključi Facebook, izađi i skloni napuštenu životinju!

0
PODELI
napuštenu petface

Za napuštenu macu ili kucu ti si jedini spas u ovim danima. Ti imaš toplu jaknu, oni nemaju ništa osim smrznutog krzna. Ti imaš toplu fotelju, oni zaleđeni karton na kojem sede. Ti imaš krov nad glavom, oni ga nemaju! I zato, uglasimo Facebook i uradimo nešto konkretno – DANAS!

Slike smrznutih pasa i mačaka juče su preplavile Internet. Jedni u Zrenjaninu, drugi u Krnjači. Treći u,.. A oni, mnogo srećniji su se zagrejali u tržnom centru u Istanbulu, koji im je otvorio vrata. I u Grčkoj.

OVAKO SVI: Tržni centar otvorio vrata za napuštene pse!

napuštenu petface

Zašto mi to ne možmo? Možemo, samo treba da se pokrenemo!

Navucite kapu na glavu, rukavice i šal oko vrata i izađite. Napravite zaklon za napuštenu životinju – da se koliko toliko ugreje. Spakujte u kesu one ostatke hrane, sa prazničnih trpeza, ionako danima kukamo kako smo siti svega. Oni nisu.

ORDEN ZA HUMANOST: Konobar pustio psa u kafić da se ugreje!

Otvorite svoje šupe, podrume, garaže, ulaze zgrada. Neće vas pojesti, neće vas napasti, one samo žele da se sklupčaju pored nekog grejnog tela.

napuštenu petface

Zašto naše društvene mreže ne preplave slike iz Niša, Prokuplja, Sombora, Negotina? Zašto su ljudi u Istanbulu bolji od nas? Nisu, samo nisu zaboravili na njih. Ne smemo ni mi, jer će nažalost ovakve smrznute njuškice biti slika koja će se poslati u svet.

Vlasnici objekata, učinite dobro delo. Za napuštenu životinju će biti dovoljan i taj ćošak u kome držite korpu za kišobrane. Pomerite je u levu stranu, a tu stavite staru krpu ili prostirku. Ona će se na njoj skupčati i nećete je ni primetiti.

Pokažimo da možemo! Čekamo vaše fototgrafije sklonjenih životinjica 😉

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.