Naslovna VESTI PSI SJAJNO: Biljana fotografiše odrastanje sinova Jovana (10) i Đorđa (7) uz psa...

SJAJNO: Biljana fotografiše odrastanje sinova Jovana (10) i Đorđa (7) uz psa Paka! (FOTO)

0
PODELI
deca i kucni ljubimci

„Ne znam zašto baš on, valjda je to viša sila…mi živimo u Beogradu, a išli smo u Novi Sad po njega. Sudbina ili šta li je“, ovako priču za Petface počinje Biljana Stojanović iz Beograda koja je došla na fenomenalnu ideju – da odrastanje svojih sinova i psa Paka fotografiše svake godine.
Naime, priča nas vraća u 2013. godinu kada je nažalost ljubimac porodice Stojanović – pas Barni – uginuo.
„Mesec i po dana pre toga automobil je udario našeg Barnija, psa koga smo udomili šest meseci pre toga. Došao je u naš dom kao štene staro mesec dana, i svi smo se vezali za njega. Nažalost, bahatost nepažljivog vozača nam ga je tako brzo oduzela. Svi smo bili očajni. Onda smo na stranici „Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad-SPANS“ videli Paka, tačnije tada Žileta. Odmah smo znali da je on naš nov ljubimac“, priča nam Biljana.
deca i pas petface
I tako od Žileta, postade Pako 😀 Biljanini sinovi, Jovan i Đorđe, od prvog trenutka su postali Pakovi najbolji prijatelji. I bukvalno su rasli sa njim!
„Tako sam i došla na ideju da ih iz godine u godinu fotografišem. Dečaci sad imaju 10 i 7 godina. Stariji je Jovan a mlađi Đorđe. Ta ekipa je neverovatna. Nikada ih Pako ne bi povredio, brani ih kada se nekada ja i suprug naljutimo na njih, jednostavno je zahvalan za sve“, kaže nam Biljana.
Međutim, Pako nije i jedini ljubimac porodice Stojanović.
deca i pas petface
„Prošlog maja nam se pridružila i Luna, prava čigra. Na ulici je prišla Paku, bez imalo straha. Popela se tada mom suprugu na rame kao papagaj, doneo je kući da je nahranimo i ostala je“, dodala je Biljana.
Cela ideja Biljaninog neobičnog „foto sešna“ jeste da promeni mišljenje ljudi kada je odrastanje dece uz ljubimce u pitanju.
deca i pas petface
„Mnogo je i dalje negativnih komentara i predrasuda kada je ova tema u pitanju. Od toga da su oni opasni po decu, da prenose kojekakve bolesti do toga da nisu zdravi po decu. Nadam se da će naša priča inspirisati sve te ljude i da će mnoge porodice slediti naš primer i udomiti ljubimce sa ulica. Divni su“, za kraj našeg razgovora zaključila je Biljana.
PRIČA JE U NAJMANJU RUKU INSPIRATIVNA, A ZA NAS FEEENOMENALNA!

Foto: Privatna arhiva

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.