Naslovna VESTI PSI STRAVIČNO – 5000 mrtvih pasa i mačaka pronađeno u poštanskim paketima

STRAVIČNO – 5000 mrtvih pasa i mačaka pronađeno u poštanskim paketima

0

Više hiljada mrtvih kućnih ljubimaca je pronađeno mrtvo u logističkom centru za slanje i distribuciju paketa u provinciji Anhui u Kini. Tela nesrećnih životinja su nađene u kartonskim kutijama i paketima. Prema nekim informacijama, životinje potiču iz lokalnih odgajivačnica, a u centar Džengdžou su dovezene još 17. septembra.

Odmah pošto su na internetu objavljene zastarašujuće fotografije gomila kutija, više desetina čalanova organizacija za spasavanje životinja je pohrlilo u logistički centar u nadi da će spasiti bar neke od nesrećnih životinja.

KINEZI PONOVO ORGANIZUJU KLANJE ŽIVOTINJA! Poješće više od 10.000 pasa i mačaka!

Nažalost, uspeli su da nađu samo oko 50 mačaka i pasa i oko 200 kunića koji se nisu ugušili ili uginuli od gladi i žeđi. Centar je bio pretrpan kutijama za ekspres pošiljke sa hiljadama već uginulih ljubimaca, a cela stanica je neopisivo smredela od već raspadnutih tela. Pretpostavlja se da je većina životinja uginulo još tokom transporta.

U Kini nije dozvoljeno slanje životinja redovnom poštom. Veruje se da su životinje kupljene preko interneta i da je iz nekih razloga isporuka odložena. Kompanija koja se bavi dostavom je iz straha od zakonskih posledica nije odjavila ove pošiljke pa je došlo do tragedije.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Kompanija za brzu dostavu Ijunda Ekspres tvrdi da nije upoznata sa ovim događajem ali i da je uobičajena praksa da se životinje prevoze u „kutijama sa rupama“ kao i  da se mnogi paketi ne odjavljuju redovno.

SPASENI U POSLEDNJI ČAS: 423 psa spaseno iz klanice u Kini

Advokat Zang Bo kaže da ovakve kompanije lako zaobilaze zakone jer su oni doneti još 1990 godine ali da nisu propisane kaznene mere. Zbog toga, mnoga administritivna odeljenja ne mogu direktno da kazne prekršioce. U ovakvim slučajevima krivci su prodavci, kupci i kompanije koje se bave dostavom paketa.

Izvor: LAD Bible       Foto: Utopia

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstAZILI SE UKLJUČILI U TRGOVINU PSIMA. Oduzeto13 ukrajinskih pasa bez EU pasoša
Sledeći tekstPoznati ronilac pomogao delfinu, a onda je usledilo čudo!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime