Naslovna VESTI PSI UDRUŽENJE ZAHTEVA IZMENU TEKSTA: Greška iz udžbenika za peti razred je nedopustiva!...

UDRUŽENJE ZAHTEVA IZMENU TEKSTA: Greška iz udžbenika za peti razred je nedopustiva! (VIDEO)

0
UDRUŽENJE ZAHTEVA IZMENU TEKSTA petface

’’Imamo veliki problem pre svega sa psima, ali i s mačkama lutalicama. Ulični psi se okupljaju u čopore, koji izgledaju zastrašujuće, a gotovo svaki dan zabeleži se neki napad, u kojem je pas ugrizao čoveka, pa i dete. Lutalice prenose bolesti, kako kućnim ljubimcima, tako i ljudima. U potrazi za hranom psi i mačke raznose đubre po ulici, čime narušavaju gradske sredine.’’

Ovako glasi odeljak iz udžbenika za peti razred o kome je naš portal pisao pre samo nekoliko dana ,,SKANDALOZNO: Udžbenik za peti razred osnovne škole uči decu da mrze napuštene životinje!(VIDEO)”

PROČITAJTE I:

10 SAVETA DA ZABAVITE PSE U KARANTINU: Dok traje vanredno stanje – EVO NEKOLIKO SAVETA ZA IGRU! (VIDEO)

LJUBIMCI KOLEGE: Kako izgleda rad od kuće sa ljubimcem! (VIDEO)

NASILJE SE NE ZAUSTAVLJA: Pas je doživeo strahovit udarac koji mu je odneo “POLA LOBANJE”! (VIDEO)

Zbog ovakvog sramnog i nedopustivog teksta Udruženje Beta Zrenjanin i Udruženje Bata Knjaževac zatražili su reakciju nadležnih.

Udruženje Beta se godinama bavi pitanjima dobrobiti životinja, posebno napuštenih i njihovom zbrinjavanju.

UDRUŽENJE ZAHTEVA IZMENU TEKSTA petface

U ovom zahtevu Beta traži da se ovaj deo izbaci iz udžbenika u narednim izdanjima. Oni smatraju da udžebenik iz Biologije za peti razred osnovne škole, izdavačke kuće Bigz, autora Dejana Boškovića sadrži nedopustive greške. Umesto da se u udžbeniku razvija empatiju i ljubav prema životinjama koje su se našle na ulicama autor ove pse naziva lutalicama i samim tim decu uči nekim drugim vrednostima. Iz ovog razloga deca će početi da mrze životinje i ophode se prema njima kako ne zaslužuju. Poznato je da životinje pomažu i imaju veliki udeo u odrastanju dece. Decu moramo naučiti da imaju pozitivan stav prema napuštenim životinjama jer ih na taj način učimo vrednostima pomaganja slabijima i onima koji su bespomoćni.

UDRUŽENJE ZAHTEVA IZMENU TEKSTA petface

Nadamo se da će odreagovati u skladu sa zahtevom jer su ovakve „greške“ ili stavovi u vaspitanju dece nedopustivi i anticivilizacijski!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPAS KOJI ZARAĐUJE VIŠE OD VAS: Otkrijte tajnu njegovog uspeha (VIDEO)
Sledeći tekstSVAKA ČAST: U Hrvatskoj uspostavljen Jedinstveni informacijski centar za izgubljene i napuštene životinje!(VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime