Naslovna VESTI SVAKA ČAST: U Hrvatskoj uspostavljen Jedinstveni informacijski centar za izgubljene i napuštene...

SVAKA ČAST: U Hrvatskoj uspostavljen Jedinstveni informacijski centar za izgubljene i napuštene životinje!(VIDEO)

0

U Hrvatskoj je započeo sa radom Jedinstveni informacijski centar za izgubljene i napuštene životinje, kojeg vodi Ministarstvo poljoprivrede. Time je stvorena jedinstvena baza podataka napuštenih životinja iz svih skloništa u Hrvatskoj.

Od sada sva registrovana skloništa u Hrvatskoj imaju obavezu upisa životinja u Jedinstveni informacijski centar, a svako ko pronađe napuštenu životinju mora da je prijavi skloništu. Na taj način omogućava se da svaka napuštena životinja bude zbrinuta, registrirana, objavljena i da ,samim tim, dobije priliku za udomljenje.

PROČITAJTE I:

10 SAVETA DA ZABAVITE PSE U KARANTINU: Dok traje vanredno stanje – EVO NEKOLIKO SAVETA ZA IGRU! (VIDEO)

LJUBIMCI KOLEGE: Kako izgleda rad od kuće sa ljubimcem! (VIDEO)

NASILJE SE NE ZAUSTAVLJA: Pas je doživeo strahovit udarac koji mu je odneo “POLA LOBANJE”! (VIDEO)

Lokalne zajednice imaju zakonske obaveze da zbrinjavaju napuštene životinje, oglašavaju ih i proveravaju da li su sve čipovane. Osim toga, sad će se voditi računa da li su svi napušteni psi sa njihovih područja upisani u Jedinstveni informacijski centar sa svim potrebnim podacima i fotografijom. Sve napuštene životinje trebaju, prema Zakonu o zaštiti životinja, biti sterilisane i taj podatak  se takođe upisuje u bazu.

Iz udruženja ,, Prijatelji životinja’’ navode da je zbog novonastale situacije s koronavirusom sada više nego ikada pre važno da su sve životinje koje čekaju svoj dom u skloništima na jednome mestu, vidljivom svima, bez obzira na to gde se nalazili, kako bi se ljudi opredelili za udomljavanje napuštenoga psa ili mačke, a ne kupovine ljubimca. Oni pozivaju sve da posete internet stranicu Jedinstvenog informacijskog centra za napuštene i izgubljene životinje i  izaberu svog novog ljubimca. Time će učiniti dobro delo i ujedno olakšati sebi ove dane izolacije.

Sigurni smo da uvođenje ovakve prakse i u Srbiju ne bi škodilo. Štaviše, ovo je odlična ideja koju bi trebalo usvojiti. Na taj način bi bilo omogućeno da sve životinje koje se nalaze u prihvatilištima budu zbrinute i što pre dobiju šansu da ispune nečiji dom radošću!

AKO SE ZARAZITE KORONA VIRUSOMO OVAJ HOTEL ĆE BRINUTI O VAŠIM PSIMA: I to potpuno besplatno (VIDEO)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUDRUŽENJE ZAHTEVA IZMENU TEKSTA: Greška iz udžbenika za peti razred je nedopustiva! (VIDEO)
Sledeći tekstNOVI DOSTAVLJAČ BRZE HRANE U KRAJU: Komšija objavio snimak vrednog jazavičara sa kesom iz McDonald’s-a u zubima!(VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime