Naslovna VESTI PSI NOVI SAD: Pas Sten, miljenik Limanaca, uspavan “jer je bio agresivan”!

NOVI SAD: Pas Sten, miljenik Limanaca, uspavan “jer je bio agresivan”!

4
agresivan petface

Pas Sten je dobio epitet „agresivan“ i zbog toga je eutanaziran. Ovako u najkraćim crtama zvuči epilog sedmodnevne potrage za miljenikom Novosađana, psom Stenom koji je pre sedam dana poslednji put viđen u vozilu JKP “Zoohigijena i veterina”.

Kako prenosi portal novisad.com, Sten je bio ulični pas, miljenik dece, stanara, a eutanazirali su ga jer je navodno bio agresivan!

agresivan petface

Sten je živeo između zgrada, a staratelji su ga hranili i negovali oko godinu i po dana. Pas je pre godinu dana prošao CNR program, koji sprovodi “Zoohigijena”. Tada je kastriran, čipovan na grad, vakcinisan, i nakon toga je vraćen na prvobitnu lokaciju, kako i nalaže CNR program. Problem je nastao 15. jula, kada su Stenovi staratelji fotografisali psa u vozilu “Zoohigijene”, pretpostavljajući da ide na revakcinaciju. Nisu ni slutili da ga baš tada vide po poslednji put!

Za portal novisad.com govorio je i Aleksandar Bursać, direktor JKP “Zoohigijena i veterina”, koji je potvrdio da je pas primljen, da o njemu postoji protokol i da je eutanaziran jer je bio agresivan.

– Ako jednog psa povučete sa ulice, taj čin je za njega stresan. Trojica veterinara su donela odluku o eutanaziji, i njih morate pitati zašto. Svakako da će oni biti kažnjeni jer su prekršeni određeni protokoli, pas je mogao da prođe program resocijalizacije, ali zvanični odgovori na sva pitanja biće poslati u zakonskom roku, rekao je Bursać.

agresivan petface

Oglasio se i jedan od veterinara, koji je doneo odluku da Sten bude uspavan. Kako kaže ispoštovani su svi protokoli. Tvrdi da svakodnevno radi i sa vlasničkim životinjama i da zvuči grozno da su veterinari ubice.

Marijana Mutavčieva, zabrinuta građanka koja se zalaže za prava životinja, kaže da Stenovi staratelji sa Limana III već sedam dana pokušavaju da od “Zoohigijene” dobiju zvaničnu informaciju o njemu.

– Dežurni veterinar sa kojim sam razgovarala odbijao je da mi odgovori da li je Sten primljen na revakcinaciju, jer navodno po zakonu to ne može da mi kaže. “Zoohigijeni” i direktoru Bursaću smo poslali zahtev sa pitanjem gde je Sten, i za sada čekamo odgovore. Zahtevamo zvanične odgovore i obrazloženja svih postupaka “Zoohigijene”, kaže Marijana.

Kako navode ljubitelji Stena, on nikako nije bio agresivan. Napominju da je svega nekoliko dana pre nestanka ulazio na festival „Exit“, družio se sa mnoštvom nepoznatih ljudi, bio je umiljat i u dobroj fizičkoj i psihičkoj kondiciji.

agresivan petface

U potragu za Stenom uključile su se i organizacija LINK Beograd i novosadska organizacija SPANS, koja je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici napisala:

– Ova tišina je mučna za sve ljubitelje zivotinja, a posebno za one koji su Stena voleli i brinuli se o njemu. Javnost ima pravo da zna. Javna preduzeća su odgovorna prema građanima i moraju da poštuju procedure. Ukoliko su se ogrešili o Zakon ćutanje im neće pomoći, naprotiv.

Društvene mreže se preplavile i fotografije dece koje su ljubav prema Stenu prenela na papir. Da li je Sten bio agresivan i da li će javnost dobiti obrazloženje, ostaje da vidimo,…

Izvor: novisad.com
Foto: LINK Beograd, novisad.com

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKAKVA PRIČA: Zagljaj dva psa obišao je svet i spasio im živote nekoliko sati pred eutanaziju!
Sledeći tekstINTERNET HIT: Rozi je pas koji je domišljato dobio „bitku“ sa lopticom u bazenu! (VIDEO)

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime