Naslovna VESTI PSI ASJA JE IMALA OSAM BEBA: Ovoj kuci su bebe umrle od štenećaka...

ASJA JE IMALA OSAM BEBA: Ovoj kuci su bebe umrle od štenećaka i korona virusa, a sada nju NIKO NEĆE! (VIDEO)

0
asja je imala petface

Ovo je priča o Asji, kuci koja je prošla mnogo nevolja u svom životu. Ovo je priča koju je sa nama podelila naša čitateljka Nevena.

Asjina priča počinje u februaru 2018. godine na Zvezdari. Ona je dospela i u sklonište u Ovči, a kasnije su je i zbrinuta, ali ne i udomljena zauvek.

PROČITAJTE I:

PRONAĐENA U ŽIVIM RANAMA: Ova kuca je lutala njivama, sva u ranama! (VIDEO)

DA LI BISTE GA UDOMILI: Ovu kucu NIKO NE ŽELI zbog toga što je crna i nema oko! (VIDEO)

“BORBA ZA DŽEKIJA”: Protest protiv TROVANJA, UBIJANJA I ZLOSTAVLJANJA ŽIVOTINJA! (VIDEO)

-Asja je u februaru 2018. godine u dvorištu vodovoda na Zvezdari rodila osam beba na ulici. Neko ih je prijavio, i svi su završili u sklonište u Ovči. Jedna žena i ja smo ih uzele, ali naravno, svi štenci su, uprkos terapijama, umrli od kombinacije štenećaka i korone, rekla je Nevena za Petface.

Naša čitateljka je navela da je Asja posle samo deset dana u Ovči izašla premršava, sa demodeksom, ranama po stomaku, i istraumirana.

-Međutim, Asja je ozdravila. Ona je inteligentna, miroljubiva, nemametljiva, mazna, privržena. Ona se raduje svemu i svima, prezahvalna je, čistunica sa higijenskim navikama koja je naučena na povodac i prati vas u stopu, istakla je Nevena.

Vakcinisana je, revakcinisana i sterilisana, redovno čišćena od unutrašnjih i spoljašnjih parazita. Sada je stara oko 2 i po do 3 godine. Nalazi se u Beogradu i već skoro dve pune godine joj traže dom, najduže od svih pasa. Slaže se sa svim kucama, macama, ljudima i decom.

Ukoliko želite da udomite Asju, pišite Neveni u inbox ili je pozovite na broj telefona 069 40 96 423.

Šta je korona virus kod pasa?

Infekcija korona-virusom kod pasa spada u novootkrivene bolesti, po prvi put se opisuje pre tridesetak godina. Uzročnik bolesti je Canine coronavirus. Na ovaj virus osetljivi su psi svih starosnih kategorija , mada najčešće oboljevaju štenci. Bolest se manifestuje povraćanjem, smanjenim apetitom, prolivom i dehidratacijom organizma. Smrtnost je dosta retka. Najčešće se javlja u hladnijem periodu godine, jer je uzročnik otporan na nižu temperaturu. Inficirani psi izlučuju virus desetak dana, ali ponekad ovo izlučivanje može da potraje i više meseci. Bolest je veoma zarazna, prenosi sajt Pas za vas.

petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekst“MJAULEND REVIJA” MAČAKA: Revija maca u Delta City-ju u Beogradu – PRIJAVITE SE! (VIDEO)
Sledeći tekstSLIKE VRAĆAJU VERU U LJUDE: Vojska u Australiji brine o koalama spasenim iz požara! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime