Naslovna VESTI PSI NISAM ŽELELA DA SLETIM: Avionsko spasavanje 27 štenaca od eutanazije!

NISAM ŽELELA DA SLETIM: Avionsko spasavanje 27 štenaca od eutanazije!

0
Spasilački let za štence

Pošto se veći broj azila u nekoliko američkih gradova u Alabami suočio sa prevelikim brojem pasa u svojim prostorima, bili su prisiljeni da neke od njih odrede za eutanaziju. Srećom, neka druga prihvatilišta iz Floride su se ponudila da preuzmu veći broj pasa kako bi im spasli živote.

Spasilački let za štence

Tako je organizovana akcija avionskog transporta pasa. Kasandra Beržeron je dobila ponudu od svoje prijateljice da se pridruži akciji pa je ona kao iskusan pilot i ljubitelj životinja odmah pristala. Najpre su na aerodrom Enterprajz psi pristigli avionima iz drugih gradova. Zatim su svi pušteni da se igraju i izjure. Namera spasilaca je bila da se psi dobro izmore kako bi što lakše izdržali let.

Pročitajte i ovo: OVAJ ČOVEK JE DVA PUTA HEROJ: Spasao psa iz požara, a onda i od eutanazije

Spasilački let za štence

Video koji je objavila Kasandra sa ovog spasilačkog leta je postao neverovatno popularan. Pregledan je više o 12 miliona puta. Na njemu se jasno vidi kako su spasioci prosto zatrpani štencima koji uglavnom mirno uživaju u putovanju. Naravno, uvek ima onih koji su posebno nestašni, ali sve je proteklo u najboljem redu.

Spasilački let za štence

Pročitajte i ovo: JEVTA – Život koji prolazi u ČEKANJU da ga neko izabere i da mu POKLONI DRUGU ŠANSU.

Kasandra je izjavila: „Ovo je tako predivno iskustvo. Toliko mi se svidelo da nisam želela da sletim. Htela sam da još uživam u ovakvom društvu!“

Ovaj let je bio samo jedan u nizu od nekoliko desetina sličnih. Tokom nekoliko nedelja, zahvaljujući profesoru i pilotu Univerziteta Centralne Floride koji predvodi letove za spasavanje štenaca u Alabami i brojnim dobrovoljcima na ovaj način je preseljeno preko 7.000 pasa. Najvećem broju ovih nesrećnika na taj način je spasen život od eutanazije.

Izvor:  dailypaws.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOVAJ ČOVEK JE DVA PUTA HEROJ: Spasao psa iz požara, a onda i od eutanazije
Sledeći tekstŠAPA UMESTO POTPISA: U Brazilu donet STROŽI zakon o zaštiti životinja

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime