Naslovna VESTI PSI BESNI LJUBITELJI PASA U VRANJU: Pokrenuta akcija „Tražimo „najopasnijeg“ uličnog psa“!

BESNI LJUBITELJI PASA U VRANJU: Pokrenuta akcija „Tražimo „najopasnijeg“ uličnog psa“!

0
najopasniji ulicni pas vranje petface

Kako bi izvršili “selekciju potencijalno najopasnijih pasa u gradu i predočili ih gradskoj vlasti kao prioritet za uklanjanje sa ulica”, udruženje Probudimo Vranje pokrenulo je akciju koja je – malo je reći – razbesnela ljubitelje životinja.
„Neprilagođenog naziva“, „neadekvatnog sadržaja“ ili nešto treće – akcija je za samo nekoliko dana odjeknula Internetom – kao negativna!
„S obzirom na to da se broj uličnih pasa u gradu povećao do te mere da je sada svima jasno da Grad nema rešenje za ovaj problem, došli smo na ideju da izvršimo selekciju potencijalno “najopasnijih” pasa koje ćemo predočiti gradskoj vlasti kao prioritet za uklanjanje sa naših ulica. Pokret Probudimo Vranje poziva građane da fotografije pasa lutalica pošalju na našu facebook stranicu“, stoji u saopštenju.
Dok neki misle da je akcija dobra i da ukazuje na problem napuštenih pasa u gradu, drugi je doživljavaju kao poziv linč! Tako se komentari na pokrenutu akciju samo nižu: „Ovakav poziv u najmanju ruku navodi ljude da napadima na napuštene pse izazivaju odbrambenu reakciju životinja“, „Gde će te uklonjene pse da smestite?! Pročitajte zakon o dobrobiti životinja i objasnite šta znači to uklonjanje agresivnih pasa?!!!!!!!“, „Sramota za Vranje da uopšte ima ovakav događaj“,…
„Cilj akcije je da na još jedan način ukažemo na veliki problem koji naš grad ima sa psima lutalicama, a koji, nažalost, traje godinama. Naravno da podržavamo rešenje koje će biti i u interesu životinja i u interesu građana, jer kako psi imaju pravo na dobrobit, tako i građani, pre svega deca i nemoćni, imaju pravo na zaštitu. Od društava, organizacija i aktivista koji se bore za prava životinja očekujemo pomoć u vidu konstruktivnih predloga za rešavanje ovog problema, koje ćemo podržati“, napisali su u jednom od odgovora.
Ipak, čini se da ljubitelji životinja neće podržati ovu akciju, jer je u najmanju ruku smatraju uznemiravajućom.
„U pravu ste da kuce nisu krive, ali nisu kriva ni deca koja moraju bukvalno da čuvaju svoje užine da im ih ulični psi ne uzmu iz ruku. Nažalost, zaduženi za Zoohigijenu gube bitku sa uličnim psima i očigledno je da tu nešto mora da se promeni“, rekli su administratori stranice i oni koji vode akciju.
Šta vi kažete?

Foto: Facebook

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstStevan napustio posao na Fakultetu i otišao na selo, da brine o napuštenim životinjama!
Sledeći tekstOTKRIVAMO: Ko to mrzi kućne ljubimce?!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime