Naslovna VESTI MAČKE Vaša maca voli češkanje? Evo koji delovi tela su OMILJENI macama!

Vaša maca voli češkanje? Evo koji delovi tela su OMILJENI macama!

0
češkanje petface

Gotovo da nema mačke koja ne voli češkanje, a tokom svih godina zajedničkog života vlasnici prilično dobro znaju koji deo tela njihova mezimica postavlja za češkanje i koliko uživanje im predstavlja ovaj ritual.

Na poziciji broj jedan omiljenih delova tela za maženje je mesto ispod vrata i obraza. Nije važno u kom pravcu to radite, bitno je da ih češkate, a one će se već namestiti onako kako im najviše odgovara.

Da li ste primetili da sve mačke imaju vertikalne zenice?

Da li ste probali da mačku mazite od nosića ka čelu? Probajte! Mazite je lagano niz dlaku. Prilikom ovog češkanja vodite računa da ne uplašite macu, pa zbog toga nemojte praviti nagle pokrete.

češkanje petface

Uši su takođe mesto koje će vam rado „predati“ na češkanje. Nisu baš ljubitelji diranja vrhova i unutrašnjosti, ali će vam rado dozvoliti da prstima češkate njihov koren!

NAUKA POTVRDILA: Onaj ko voli životinje – srećniji je čovek i bolji radnik!

Ono što možda niste znali je da mace vole da pokret bude dovršen. To znači da kad krenete da mazite od glave ka repu, ne stajete, već češkate celo telo u jednom potezu. U ovim trenucima uživanje je na vrhuncu!

češkanje petface

I poslednje, a nikako manje važno je koren repa. Neke mace ne vole da im se dira taj deo, a neke baš uživaju u njegovoj masaži.

U svakom slučaju, vaša predilica će vam jasno staviti do znanja šta joj prija, a šta ne, a na vama je da uposlite prstiće i krenete sa češkanjem.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.