Naslovna VESTI PSI ČUDESNO SPASAVANJE ČUDESNOG PSA! Posle dva meseca pronađen u 152 m dubokoj...

ČUDESNO SPASAVANJE ČUDESNOG PSA! Posle dva meseca pronađen u 152 m dubokoj jami!

0
Čudesno spasavanje psa iz pećine

Sva spasavanja su čudesna ali neka su čudesnija od drugih. Ova priča iz Misurija u SAD kao da je preuzeta iz neke dečje fantazije prepune obrta i sa srećnim krajem.

Čudesno spasavanje psa iz pećine

Ebi je ženka stara 13 godina. Iz svog doma je otišla početkom juna, a vlasnici nisu uspeli da je pronađu. Zbog starosti, plašili su se da je umrla negde sama. Najviše su strahovali od nesreće u obližnjim pećinama od kojih su tokom velikih poplava mnoge bile potopljene. Mislili su da je prateći neki traga upala u neku od tih rupa i da ju je voda odvukla. Iako nisu odustajali od potrage, nada se polaka gasila.

Čudesno spasavanje psa iz pećine

Pročitajte i ovo: OD SAMRTI DO NOVE ŠANSE – Ovaj pas je preživeo nemoguće!

Čudo se dogodilo kada je grupa speleologa krenula u istraživanje pećinskog sistema Berome Mur. Na više od 150 metara dubine, naićli su na psa, izgubljenog gotovo na samrti. Speleolozi su odmah alarmirali vatrogasnu službu jer nisu sami mogli da izvuku psa.

Čudesno spasavanje psa iz pećine

Dvojica iskusnih speleologa koji su se pridružili akciji su se spustili do mesta gde se nalazila Ebi. Videli su da nije povređena ali da je u veoma lošem fizičkom stanju, izrazito slaba i nemoćna da se sama kreće. Međutim, Ebi je bila srećna što je videla ljude i veoma spremna da sarađuje.

Čudesno spasavanje psa iz pećine

Pročitajte i ovo: POLOMLJEN BEZ NADE – Danima ležao na autoputu!

Kada su spasioci stavili ćebe u veliku torbu ona je odmah ušla u torbu kao da je znala da je to način na koji će biti spašena. Usledilo je dugotrajno, komplikovano i veoma opasno izvlačenje. Grupa speleologa i vatrogasaca koji su na površini pomagali sa zebnjom su očekivali povratak svojih kolega i nesrećnog psa. Najzad, posle više od sat vremena Ebi je ponovo ugledala svetlost dana.

Čudesno spasavanje psa iz pećine

Ebi je ubrzo po spašavanju varaćena svojoj porodici. Njihovoj sreći nije bilo kraja. Veteranira je utvrdio da nije povređena ali da je zbog nedostatka hrane veoma iscrpljena. Nikome nije jasno, kako je uspela da preživi dva meseca u mrklom mraku i bez hrane. Čudo se dogodilo, Ebi je preživela i ponovo je sa svojom porodicom. To je ipak najvažnije.

 Izvor:  srperro.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOD SAMRTI DO NOVE ŠANSE – Ovaj pas je preživeo nemoguće!
Sledeći tekstSEĆANJE NA ALBERTA! Nastojanja i san „MAČJEG VATROGASCA“ tragično prekinuti

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime