Naslovna PETOPEDIJA MAČKE ČUDNE STVARI KOJE RADE MAČKE!(VIDEO)

ČUDNE STVARI KOJE RADE MAČKE!(VIDEO)

0

Razumeti ponašanje mačke nije uvek jednostavno. Uostalom, svako ima neke svoje „bubice“. Potrebno ih je malo bolje posmatrati i analizirati i doći ćemo do koliko toliko „razumnog“ objašnjenja zbog čega više voli da se igra sa papirićem koji vam je ispao iz džepa umesto sa brojnim igračkama koje joj kupujete. Evo nekoliko stvari koje ćesto zbunjuju vlasnike.

Pije vodu iz vaše čaše ili iz slavine umesto iz svoje posude

Potpuno je razumljiva vaša frustracija kada vidite da vaša mačka radije pije vodu iz slavine na sudoperi nego iz skupog aparata koji joj stalno obezbeđuje tekuću vodu. Ali, pogledajte to iz mačjeg ugla. Njima je krajnje zanimljivo kada vide da voda iznenada poteče iz slavine bilo da vi perete sudove ili perete zube. Ako mačka pije vodu iz vaše čaše i to je normalno. Njoj je svaka posuda u kojoj stoji voda – njena posuda. Mačke u prirodi piju vodu kad god su prilici. To im je ostalo u genima pa će čim vide vašu čašu sa vodom iskoristiti priliku. Isto tako, ukoliko vidi da pijete vodu, ona će poželeti da pije baš to što vi pijete. Ako je to dobro za vas, znači da je dobro i za nju.

PROČITAJTE I:

DRUGARI ZA ČITAV ŽIVOT: Pas i mačići imaju NERASKIDIVO PRIJATELJSTVO, od kojeg lude njihovi vlasnici! (VIDEO)

ČOVEK U KOLICIMA USVOJIO PSA U KOLICIMA: Četiri puta odbačen, konačno ima dom koji zaslužuje! (VIDEO)

MRSA INFEKCIJE: Rizik od ove vrste infekcija imaju PSI U KONTAKTU SA LJUDIMA! (VIDEO)

Skidanje stvari sa stola

Imate utisak da vaša mačka živi samo da bi vas nervirala time što stalno ruši stvari sa stola ili polica? Pogotovu je frustrirajuće ako primetite da ućiva u tome da se te stvari i polome prilikom pada. Svaki put kada obori nešto, mačka reaguje različito. Ponekad samo gleda kako predmet odskače i kotrlja se po podu.Ponekad nastavi da se igra sa tim predmetom. Razmislite o tome da li to radi samo zato što joj je dosadno i želi da vam privuče pažnju.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

1
2
Prethodni tekstTROVANJE LJUBIMACA DEZINFEKCIONIM SREDSTVIMA: Vlasnici se žale na trovanje ljubimaca travom iz parkova gde je vršena dezinfekcija protiv virusa!(VIDEO)
Sledeći tekstPAS KOJI ZARAĐUJE VIŠE OD VAS: Otkrijte tajnu njegovog uspeha (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime