Naslovna VESTI MAČKE Da li je i vaša mačka opsednuta radijatorima?

Da li je i vaša mačka opsednuta radijatorima?

0

Ako ste mačkoljubac ili vlasnik jedne pufnaste krznene lepotice, onda sigurno znate da je jedna od njenih opsesija i.. radijator!

Razlog njihove opsednutosti radijatorima zapravo leži u činjenici da mačke vole biti na toplom i udobnom – svejedno da li se greju u toku zime ili se izležavaju na sunčevim zracima.

Ova opsednutost macu može koštati upravo problema sa šapicama. Oštećeni jastučići mogu biti “ulazna vrata” infekcija, pa je važno sanirati povredu što pre. Mesto na njenoj šapici koje je ispucalo i “oljuštilo se” treba tretirati sredstvima koja podstiču epitelizaciju i sanaciju rane ožiljkom. Ako šapice i dalje budu bile isušene, potražite pomoć veterinara, kako bi pregledom utvrdio da li se radi o nekom ozbiljnijem problemu. Isušeni i ispucali jastučići, osim dejstva termičkih agenasa kao što su direkno izlaganje visokoj temperaturi i suvom vazduhu, mogu biti i posledica nekih mehaničkih povreda, nedostatka vitamina, kožnih oboljenja..

Takođe, redovno treba šišati deo oko šapica kako ne bi dolazilo do nastanjivanja nepoželjnih “stanovnika” u ućebanim delovima. Ukoliko nište vešti sa makazama, ne preproučujemo vam da to radite sami.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKORISNO: Sa kojim se problemima susreću vlasnici ljubimaca kada je napolju “minus”?
Sledeći tekstMOLBA: Pomozite uličnim macama!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime