Naslovna VESTI PSI PRIČA KOJA DIRA U SRCE: Kako je pas Leo izlečio dečaka Feliksa!

PRIČA KOJA DIRA U SRCE: Kako je pas Leo izlečio dečaka Feliksa!

0
Pas Leo izlečio dečaka

Lekovito i blagotvorno delovanje kućnih ljubimaca je nebrojeno puta dokazano. Iako mnogi ne razumeju i ne prihvataju terapijske životinje u bolnicama ova priča dokazuje da su one neophodne. Pogotovu kada se radi o deci koja su posebno osetljiva i ranjiva dok se nalaze u svima neprijatnom okruženju bolnice.

Pas Leo izlečio dečaka

Lindsi Uglov je imala nesreću da se bori protiv leukemije od koje je oboleo njen sin. Njeno iskustvo i olakšanje za njenog sina koje je pružio jedan terapijski pas doveli su do toga da svoj život posveti pomoći svoj deci koja se nalaze na lečenju u bolnicama. Sa svojim psom Leom počela je da obilazi bolnice i pruža pomoć i podršku dolesnim mališanima.

Pročitajte i ovo: GREJE SRCA I VRAĆA NADU: Poni koji donosi radost bolesnoj deci

2015. godine mali Feliks je hitno primljen u bolnicu sa teškim povredama. Dok se igrao na ulici ispred svoje kuće na njega je naleteo automobil. Imao je ozbiljne povrede glave, obe noge su mu bile smrskane a kasnije je ustanovljeno da su mu povređene glasnice. Ovom 11-godišnjaku, život se promenio u sekundi.

Pas Leo izlečio dečaka

Lindsi i njen pas Leo su počeli sa posetama malom Feliksu još dok je ležao na intezivnoj nezi. Posete su bile redovne i pratili su oporavak mališana sve dok nije najzad prebačen na opšte odeljenje. U prvim danima, koristili su trenutke kada je Feliks bio budan kako bi prstićima samo dodirivao Leovo krzno. To mu je davalo osećaj smirenja i sigurnosti dok su zarastale povrede na glavi.

Pas Leo izlečio dečaka

Pročitajte i ovo: BEZGRANIČNA VERNOST: Ovaj pas je danima sedeo kraj bolničkog kreveta u kome mu je umro vlasnik!

Posle nekoliko meseci oporavka došao je trenutak da se Feliks prošeta van bolnice. Do tada je nedeljama vežbao hodanje po bolničkim hodnicima. Da bi se prevazišla trauma koju je doživeo i strah od spoljašnjeg okruženja u kojem je doživeo stravičnu nesreću odlučeno je da mu društvo u prvoj šetnji pravi Leo. Feliks je držao Lea na povocu dok je Lindsi išla kraj njih. Leo je strpljivo i polako hodao pored Feliksa dajući mu samopouzdanje i sigurnost.

Pas Leo izlečio dečaka

Ovakve šetnje su se nastavile i Feliks je uskoro potpuno stao na noge. Njegov ponos i radost što ponovo hoda i može da uživa u šetnjama su bili dirljivi. Ljubav i zahvalnost koju je pokazivao svom novom prijatelju Leu su za sve članove medicinskog tima koji je brinuo o njemu bio potresan.

Kada je najzad, posle gotovo 6 meseci oporavka napustio bolnicu i vratio se svom domu, Feliks i Leo su nastavili da se povremeno viđaju. Iz stravične nesreće, rodilo se predivno prijateljstvo koje će mali Feliks pamtiti celog života.

Izvor:  mirror.co.uk

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBEZGRANIČNA VERNOST: Ovaj pas je danima sedeo kraj bolničkog kreveta u kome mu je umro vlasnik!
Sledeći tekstSTEFAN NE GUBI NADU I MOLI SVE koji su videli njegovu Leksi koja je nestala pre 40 dana da mu se jave!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime