Naslovna VESTI PSI PROTIV MONSTRUMA KOJI JE PSE DRŽAO NA 37 STEPENI bez vode pokrenut...

PROTIV MONSTRUMA KOJI JE PSE DRŽAO NA 37 STEPENI bez vode pokrenut prekršajni postupak!

0

Tri psa bila su na suncu, jedan zavezan lancem, drugi unutar ograde od žice, a treći u malenoj prikolici, na poziv građana reagirali su policija i gradske službe

Vlasniku tri psa koji su se poslednjih dana pržili na suncu u pustinji  na području Babinduba komunalna policija Zadra naložila je ‘da životinje skloni i adekvatno smesti, tako da budu zaštićeni od vrućine’.

NJIHOVA JE LJUBAV NEOPISIVA: Preslatko štene nemačkog ovčara u svemu kopira starijeg brata!

Objava koja se pre nekoliko dana pojavila na Facebooku ujedinila je volontere i građane Hrvatske ali i okoline, koji su  bili zgroženi nebrigom za životinje i ugrožavanjem njihovog života. Psi su otkriveni na livadi, jedan je bio zavezan lancem, drugi unutar žičane ograde na kojoj je stajalo obaveštenje da je žica pod strujom, a treći u malenoj prikolici. Činija s vodom na suncu, umesto hrane neidentifikovani sadržaj. Nakon dobijenih informacija o uslovima u kojima žive psi poslati su upiti Policijskoj upravi zadarskoj, veterinarskoj inspekciji i komunalnooj inspekciji Zadra. Portal vecernje.hr je zanimalo čiji su psi, šta su do sada preduzeli i šta će uraditi kako bi se psi zbrinuli.

Iz Policijske uprave zadarske odgovorili su im kako su, nakon što su saznali za navedeni događaj, sproveli akciju izviđanja.

– O svim prikupljenim saznanjima obavešteni su veterinarska inspekcija i komunalna inspekcija Zadra. Utvrđen je vlasnik životinja, nakon čega ih je isti prikladno zbrinuo – kažu iz PU. Iz veterinarske inspekcije odgovaraju da je u skladu s člankom 75. st.3. Zakona o zaštiti životinja, a u vezi s čl. 51. st.1., 4. i 5. istog Zakona, za postupanje nadležna komunalna inspekcija. Stoga su prijavu prosledili Upravnom odeljenju za komunalne delatnosti i zaštitu okoline grada Zadra.

ON JE NJEN ISTINSKI HEROJ: Pas oslobađao macu dok su ljudi samo posmatrali! (VIDEO)

– Protiv istog pokrenut je postupak. Ostale utvrđene nepravilnosti, koje nisu u nadležnosti komunalnih redara, biće prosleđene nadležnim institucijama na dalje postupanje – kaže M. Kapetanović.

Koje su to nepravilnosti ne navodi, možda psi nisu ni vakcinisani ni čipovani. Jednako tako, ne zna se kako izgleda mesto gde su sada psi zaštićeni od vrućine. U prilogu odgovora poslali nam samo fotografiju livade na kojoj više nema pasa.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSREĆNO UDOMIO PREKO 200 PASA: On to radi iz ČISTE LJUBAVI prema njima!
Sledeći tekstOVO VAŽI ZA SVE VLASNIKE PASA: Ako previše šetate svoje pse po visokim temperaturama, UBIJATE IH!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime