Naslovna VESTI FENOMENALNO: Prase Mašo i pas Miljenka – heroji poplava – našli nove...

FENOMENALNO: Prase Mašo i pas Miljenka – heroji poplava – našli nove domove!

0
prase i pas petface

Nakon poplava u Posavini, prase po imenu Mašo i pas Miljenka postali su nerazdvojni prijatelji. Kad bi Miljenka legla, legao bi i Mašo, i to na nju, prenosi „24sata.hr“.

Možda i najlepša životinjska priča prošle godine vodi nas u blizinu Osijeka. Naime, prase po imenu Mašo izvukli su volonteri kada je poplava pogodila Gunju, a po dolasku u azil za napuštene životinje u Nemetinu pokraj Osijeka, Mašo i Miljenka su postali nerazdvojni prijatelji.

Praščić Mašo se kao dvomesečno mladunče instinktivno priklonio kuji Miljenki, koju je pratio u stopu. Naravno, na kraju dana bi zajedno i zaspali. Miljenka je prihvatila Mašu, čistila ga, lizala, timarila baš kao mama.

Mašo nije dugo ostao u Azilu, jer je ubrzo otišao u udomiteljsku porodicu u okolini Zagreba. Dobio je novo ime – Sosidž (kobasica) – uprkos tome što za godinu dana on ima preko 300 kilograma!

„Znatiželjan je, razigran i voli da se mazi kao bilo koji drugi ljubimac“, rekla je njegova nova vlasnica.

Njegovu „mamu“, kujicu Miljenku, uzeo je mladi Denis Gerovac iz Osijeka: „Miljenka je velika maza i sad je jednako brižna prema mačkama u komšiluku“, rekao je Denis za „24sata.hr“.

Izvor, Foto: 24sata.hr

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNAJNOVIJE VESTI: Ministarstvo IPAK PO SVOM – ne usvajaju nikakve predloge Udruženja!
Sledeći tekstŠTA SE KRIJE U RUMI: Nisu dopustili Udruženjima da posete pse I mace u azilu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime