Naslovna VESTI PSI FILM O NAPUŠTENIM PSIMA SRBIJE: Istina skoro uvek jako boli, ali poučno...

FILM O NAPUŠTENIM PSIMA SRBIJE: Istina skoro uvek jako boli, ali poučno je! (VIDEO)

0
film o napustenim psima srbije petface

Dobre stvari su uglavnom neshvaćene, neželjene, neprihvaćene. Mnogo vremena je potrebno da one isplivaju na videlo. Ali kada se to dogodi, mnoge maske padnu, mnogi zaćute, mnogi se zastide, mnogi budu pogođeni. 

Ovo je film, ne zna se kada je tačno smiljem, ali može da se pretpostavi, na osnovu scena, da je sniman krajem devedesetih ili početkom dvehiljaditih.

PROČITAJTE I:

ONI SU OTROVANI: Ovo je lista otrovanih pasa u 2019. godini u SRBIJI i regionu!

-Petar Lalovic je režiser filmova dokumentarnih o divljim životinjama nas jedini i najbolji do sada. Želeo je da napravi dokumentarac o psima ali sa svih strana, snimao je dve godine i više, sate i sate, svi koji su angažovani radili su džabe, niko ništa nije naplatio i film je trebalo besplatno da se prikazuje školama i svima koji žele. Onda vlastima to nije odgovaralo kao sto im ne odgovara ni danas i film je doživeo samo jednu i to zatvorenu projekciju. Slučajno je sačuvan samo deo, negde 70 posto i to je ovo. Istina skoro uvek jako boli, ali poučno je, napisano je u opisu video snimka na Youtubu.

Pogledajte ove scene, danas je situacija za nijansu bolja, ali se nismo mnogo odmakli od ovog doba. Danas nema pasa lutalica po glavnim beogradskim ulicama, ali zato prigradska naselja i dalje predstavljaju najbliža, a i najprihvatljivija mesta svim neodgovornim beogradskim vlasnicima pasa da svog ljubimca “bace” u njih. Tako da je u mestima poput Ugrinovaca, Dobanovaca, Resnika, Progara i drugih, situacija katastrofalna.

Pogledajte film, sve će vam biti jasno:

petface viber

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.