Naslovna VESTI PSI POTRESNO – fotografije pasa koji su SPAŠENI iz velikog POŽARA.

POTRESNO – fotografije pasa koji su SPAŠENI iz velikog POŽARA.

0
potresno

46 pasa je spašeno u poslednjem trenutku posle eksplozije i požara koji se dogodio pre nekoliko dana u privatnoj kući u Heselu u državi Mičigen. Pse ali i vlasnike kuće je spasao hrabri vatrogasac koji u trenutku izbijanja požara nije bio na dužnosti.

Pretpostavlja se da je do eksplozije gasa u kuići došlo kada je vlasnik kuće zapalio cigaretu u prostoriji u kojoj je curio gas. Na sreću vlasnika i pasa, fatrogasac koji živi u blizini je odmah pošto je čuo eksploziju i video plamen uleteo u vatru i izvukao vlasnika.

potresne slike

Potom se vratio u razrušenu i zapaljenu kuću i počeo da oslobađa preplašene i povređene pse. Gotovo svi psi su bili čvrsto vezani za jaku konstrukciju i vatrogasac je morao da uloži velike fizičke napore ne bi li ih oslobodio. Neki od pasa su sami uspeli da pobegnu i tako se spasu. Policija i aktivisti prihvatilišta su narednih nekoliko dana uspeli sve da ih pronađu i smeste na sigurno.

TRENUTAK JE ZA PRAZNIČNA ČUDA – Ogi pati u prihvatilištu već 2000 dana.

potresno

Većina pasa je zadobila ozbiljne opekotine. Trenutno ih se 40 nalazi u bolnici i na oporavku. Opekotine su zadobili po stomacima, licu, oko njuške, očiju i ušiju. Veterinari i radnici prihvatilišta kažu da se radi o bolnim povredama ali i da se psi prilično brzo oporavljaju. Prikupljaju se novčana sredstva putem donacija koja treba da im obezbede lečenje i boravak u prihvatilištu.

potresno

Istraga uzroka požara koja je usledila dovela je do još nekih zastrašujućih saznanja. Prema izgledu i stanju spašenih pasa od kojih je većina bila veoma pothranjena i u lošem zdravstvenom stanju sumnja se da se vlasnik o ovim životinjama veoma loše brinuo.

TRAŽI SE DA BI DOBIO TOPLI DOM – Napušten pas se vozi autobusom

potresno

Pored toga, sama konstrukcija koja je služila za njihovo vezivanje je bila takva da sve ukazuje da je vlasnik pse surovo kažnjavao. Šerifova kancelarija je pokrenula istragu zbog sumnji na zanemarivanje i mučenje životinja. Vlasnik se nedavno doselio sa Aljaske i sva je prilika da je pse trenirao i koristio za vuču sanki.

potresno

Hrabri vatrogasac je posle spasavanja zadržan u bolnici zbog teškoća sa disanjem i lakših povreda koje je zadobio tokom oslobađanja pasa. Vlasnik je zadobio ozbiljnije povrede i još uvek se nalazi u bolnici dok se istraga nastavlja.

O daljoj sudbini ovih nesrećnih pasa se još uvek ne govori jer se čeka da se potpuno oporave.

Izvor: mlive.com  Foto: Mackinac Animal Aid

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstTRENUTAK JE ZA PRAZNIČNA ČUDA – Ogi pati u prihvatilištu već 2000 dana.
Sledeći tekstURNEBESNO – Ovakavo lajanje niste do sada čuli… iznenadilo je i njega

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime