Naslovna VESTI PSI ISTORIJSKA POBEDA KOMŠIJA: Hrvatska zvanično proglasila Zakon – nema ubijanja pasa!

ISTORIJSKA POBEDA KOMŠIJA: Hrvatska zvanično proglasila Zakon – nema ubijanja pasa!

3
Hrvatska petface

Hrvatska je zemlja na koju se trenutno najviše ponosimo! Ona je nakon više od 10 godina zvanično proglasila novi Zakon koji kaže – NEMA VIŠE UBIJANJA ŽIVOTINJA NAKON 60 DANA!

– Nakon više od 10 godina Hrvatska donosi novi Zakon o zaštiti životinja! Prijedlog Zakona usvojen je danas u Vladi i upućuje se u Hrvatski sabor, rekli su nam iz Udruženja „Prijatelji životinja“.

VELIKI LAJK ZA KOMŠIJE: Ministar najavio novi Zakon: nema više UBIJANJA PASA U AZILIMA!

Ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić, izjavio je na sednici Vlade da danas u Hrvatskoj postoji 21 sklonište za napuštene životinje, a od toga šest „no kill“ skloništa. Naveo je da se ovim zakonom sprečava ubijanje napuštenih pasa dodajući:

Hrvatska petface

– Zapravo će sva skloništa u Hrvatskoj sada biti no kill skloništa, znači nijedno neće usmrćivati pse nakon 60 dana.

APEL: Prijavite zločine nad životinjama, ne ćutite! To je vaša zakonska obaveza!

Ministarstvo poljoprivrede, na čelu sa ministrom Tomislavom Tolušićem, pokazuje da uvažava glas javnosti i vrlo glasne zahteve za poboljšanjem zaštite životinja. Nakon stupanja na snagu zabrane uzgoja životinja radi krzna, zabrana usmrćivanja napuštenih životinja označiće još jedan istorijski trenutak.

Hrvatska petface

Novi Zakon odsad bi sankcionirao i: polni odnos čoveka i životinje, bacanje petardi na životinje, držanje stalno vezanih pasa, držanje i korišćenje životinja u cirkusima, držanje divljih životinja u ugostiteljskim objektima…

– To su samo neke od novih pozitivnih odredbi, što pokazuje da je Ministarstvo uvažilo više od 1.000 komentara na javnoj raspravi o ovom Prijedlogu Zakona.Udruga Prijatelji životinja smatra da hrvatsko društvo ne smije prešućivati nasilje prema životinjama, zbog čega je prethodnih godina svojim aktivnim radom i prijedlozima potaknula izmjene zakonskih propisa. Zaštita životinja iznad je stranačkih interesa i poticaj političarima na zalaganje za javno dobro, dodali su oni.

BRAVO KOMŠIJE, PONOSNI SMO!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstHUMANA I DIVNA: Slavna Penelope Kruz udomila na desetine mačaka!
Sledeći tekst12 PSEĆIH ZAPOVESTI: Voli me, jer ja živim od tvoje ljubavi!

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime