Naslovna HRČAK IGRA I ZABAVA Igračke za hrčka

Igračke za hrčka

0
igračke hrčak petface
Razne igračke za hrčka
Razne igračke za hrčka

Hrčak je po prirodi veoma živahan i pokretljiv pa kavez u kome se smešta obavezno treba da sadrži odgovarajuću opremu, koja će mu omogućiti da se igra i da stalno bude u pokretu. Pri odabiru igračaka, važno je voditi računa o potrebi hrčka da konstantno nešto grizu, tako da igračke treba da budu od prirodnih materijala, a ne plastične. Postoji veliki broj različitih igračaka u raznim oblicima koje se mogu nabaviti u pet šopovima. Potrebno je obratiti pažnju da se izaberu oni od drveta ili konopca kao id a su obojeni prirodnim, neškodljivim bojama. Prokuvane grančice voćnog drveta su takođe veoma zanimljive hrčcima i rado će se igrati njima.
Najjednostavnija od svih igračaka je obična kartonska ili plastična cev koja može biti ravna ili savijena. Promer ovih cevi treba da je dovoljno veliki da hrčak može komotno da se provlači kroz njih.
Međutim, možda i najomiljenija igračka svakog hrčka je točak koji se vrti i služi za istrčavanje. Prilikom kupovine treba proveriti da li je osovina stabilna i da li se pravilno vrti, kako se hrčak ne bi povredio ako neplanirano ispadne iz nje. Ako točak počne da škripi nakon nekog vremena, potrebno je da se osovina očisti, podmaže i nakon toga otkloni višak masti za podmazivanje. Hrčka nikako ne treba uznemiravati dok se igra, jer je tada veoma plašljiv.

Lavirint je još jedna zanimljiva igračka za hrčka, u kojoj on neobično puno uživa. Lavirint se može napraviti na veoma jednostavan način, tako što se na ravnu površinu montiraju malene letvice koje obrazuju stazice. Na letvicama treba ostaviti nekoliko šupljina, kroz koje će se hrčak provlačiti. Neke od stazica se mogu pretvoriti i u “slepe ulice”, tako što se zatvaraju odgovarajućim vratancima. Pomoću ove igračke hrčak će vežbati svoju spretnost i sposobnost da se izvuče iz bezizlaznih situacija baš kao što bi to radio u prirodi gde ga vrebaju grabljivci.

PROČITAJTE I: tekst o ishrani hrčaka!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstHerpes – virusna infekcija pasa
Sledeći tekstIdu sve hladniji dani: Nekoliko saveta kako da pomognete psima i macama!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime