Naslovna PETOPEDIJA PSI IGRE U KUĆI SA PSOM: Kako da provedete dan sa psom kada...

IGRE U KUĆI SA PSOM: Kako da provedete dan sa psom kada ne možete da izađete u šetnju.

0
pas u kući

Ceo dan lije kiša kao iz kabla. Ili, temperatura se spustila ispod -10°C i duva ledeni vetar. Najgora opcija: vanredno stanje i zabranjen vam je izlazak u redovnu šetnju i igru sa svojim psom! Da, sve su to situacije kada je potrebno osmisliti neku aktivnost koja će pomoći da vaš pas ostane zdrav duhom i da održava koliko – toliko dobru kondiciju. Evo nekoliko igara i zabavnih aktivnosti koje možete da organizujete u svom stanu.

skrivalice

Skrivalice

Ukoliko Vaš pas već zna da odgovori na komande „sedi“ i „čekaj“, trađite da izvrši tu komandu. Pokažite mu poslasticu i dok on sedi i čeka obiđite prostoriju u kojoj se nalazite i spuštajte ruku na više različitih mesta ne ostavljajući je. Izaberite mesto gde ćete je i sakriti. Zatim ga pustite da je traži. Hrabrite ga i podržavajte dok traži, a posebno ga pohvalite i nagradite kada je nađe. Ponavljajte igru više puta, a poslasticu svaki put sakritje na drugo mesto. Posle par dana, možete preći na „sledeći nivo“ igre. Psa ostavite da sedi i čeka u jednoj sobi, a vi poslasticu sakrijte u drugoj prostoriji. U ovoj igri možete biti krajnje kreativni i skrivati poslasticu na najrazličitija mesta. Međutim, nemojte ih skrivati tako da mu pronalaženje bude previše teško, jer će mu sve to dosaditi i odbijaće da učestvuje u zabavi. Ako vaš pas još uvek ne zna komandu „sedi“ ili „čekaj“ i učenje ovih komandi može biti zabavno. Iskoristite ovakve trenutke da vežbate jer će vam to biti vrlo korisno kada budete ponovo mogli da sa vašim prijateljem izađete iz doma.

ZAŠTO PSI VOLE DA JEDU MAČJI IZMET?

dođi

ZAŠTO VAS PAS LJUBI?

Učite komandu „dođi“

Da bi ste usavršili ovu komandu, možete je vežbati i u svom domu. Za ovu igru je potrebno najmanje dve osobe ali mogu se uključiti svi članovi porodice. Napunite džepove poslasticama i rasporedite se na različitim stranama prostorije. Jedna osoba izda komandu „dođi“ i pas treba da dotrći do pozivaoca koji ga nagradi poslasticom. Istog trenutka druga osoba, na drugom kraju sobe pozove psa koji treba da dotrči do nje. I tako u krug. Učite komandu, a pas ima odličan fizički trening.

učenje reči

ŠTA MOŽETE NAUČITI OD SVOG LJUBIMCA: Ovi primeri će vam dobro doći u svakodnevnom životu!?

Učenje reči

Ova igra nije gotovo uopšte fizički zahtevna ali je odlična za razvijanje inteligencije vašeg četvoronožnog prijatelja. U knjizi Džona Pileja i Hilari Hinzeman „Čejser: Razvijanje genija psa koji zna 1.000 reči“ su objašnjeni metod i proces učenja neverovatnog Border kolija Čejsera koji je uspeo da nauči čak hiljadu reči. Naravno, ne treba vam ova knjiga i nije potrebno da i vaš ljubimac zna hiljadu reči ali učenje novih reči može biti veoma zabavno. To možete raditi sa njegovim omiljenim igračkama. Uzmite jednu i držeći je u ruci stalno ponavljajte njeno ime, npr: Miki. Kada pas priđe i dodirne igračku pohvalite ga ili mu je dajte da se igra.To ponavljajte sve dok ne nauči da reaguje na to ime/reč tako što će uvek otići do igračke i dodirnuti je. Potom pređite na sledeću igračku. Inače, ime igračke ne mora biti lično ime. Slobodno je nazovite „šargarepa“, „lonac“ ili „čekić“. On to ionako neće razlikovati, ali će naučiti novu reč.

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNEVEROVATNO: NAJSTARIJI BRITANSKI PAS OBOŽAVA ĆEVAPE
Sledeći tekstSTAR I NAPUŠTEN: Sani je nekada bio vlasnički pas a danas je jedva živ! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime