Naslovna VESTI PSI ITALIJA voli PSE: Romantična zemlja za naše najbolje prijatelje!

ITALIJA voli PSE: Romantična zemlja za naše najbolje prijatelje!

0
italija petface

Italija – obećana zemlja (za pse). 🙂 Prestonica evropske i svetske istorije i kulture. Ako ste bili jednom, poželećete da se vratite opet. Ne samo vi, već i vaš pas. Možemo reći da su psi, i uopšte kućni ljubimci u Italiji pravi srećnici što borave baš u tom delu evropskog kontinenta.

Italijani obožavaju kućne ljubimce. Monika Čirina, lokalna odbornica u Rimu, izjavila je jednom prilikom: „Dobro je da radimo sve što možemo za svoje ljubimce. Oni traže tako malo, a oplemenjuju nas svojim prisustvom nesebično“. Italijani su na nekoliko načina želeli da se oduže svojim četvronožnim prijateljima, a nama se dopadaju ova dva.

Pročitajte još: ITALIJA: Trajna zabrana prodaje dečije odeće koja sadrži krzno životinja!

Da li ste znali da su tri najveće ljubavi Italijana: njihove majke, zatim kućni ljubimci i na kraju  – đelato, čuveni italijanski sladoled, jedinstvenog ukusa i izgleda. 🙂  U punom ukusu italijanskog sladoleda, ne uživaju samo vlasnici, već i njihovi psi.

italija petface

U Italiji postoji sladoled pod nazivom Doghissimo – domaći sladoled, baš kao iz mamine kuhinje. Na ovu ideju je došla vlasnica jedne prodavnice sladoleda (kojih ima nasvakom koraku), kada je primetila da ljudi kupuju jedan sladoled za sebe, a drugi za svog psa. U saradnji sa lokalnom veterinarskom stanicom, osmislila je prvi italijanski sladoled za kuce.

Pročitajte još: ITALIJA: Prve fotografije ljubimaca, koji su spašeni iz razornog zemljotresa!

Bez masti, šećera i veštačkih boja, ovaj sladoled sadrži pravi ukus italijanskog đelata. Takođe je zanimljivo da je zakonska regulativa oko prozvodnje sladoleda veoma oštra. Cena sladoleda je od 4 – 7 evra, u zavisnosti od veličine porcije.

Kada pojedu sladoled, kuce zaslužuju i savršen odmor na plaži. Italijani avgust najčešće provode na obali mora. Ipak, koliko god voleli kuce, na mnogim plažama psima je zabranjen pristup.

italija petface

Tako su Italijani još davne 1998. godine smislili kako da reše ovaj problem. Odgovor je Bau plaža! Spa, masaža, restoran, prostor za igranje, bazen, veterinarski centar, sve u jednom. Bau plaža je jedna od najbolje uređenih plaža za kuce u Italiji.  Dnevno kroz ovu plažu prođe oko 80 pasa sa vlasnicima. Ovakvih petfriendly plaža ima širom Italije.

BRAVO ITALIJANI! 🙂

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUŽAS KOD SUBOTICE: Pored kontejnera pronađeni psi bez glave! (UZNEMIRUJUĆE)
Sledeći tekstNEOBIČNA DRUŽINA: Marvel proslavila 1. rođendan sa NAJBOLJIM DRUGARIMA!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime