Naslovna VESTI Ja sam činčila, a ovo su moji zahtevi!

Ja sam činčila, a ovo su moji zahtevi!

0
cicnila

1.Ja sam izuzetno čista životinja, čak i na suvom! Molim te, čisti moj kavez svakoga dana. Nemoj da te mrzi, jer tvojih 15 minuta meni mnogo znači.
2.Higijena je pola zdravlja, a to važi i za mene! Ali, nemoj me kupati u vodi! Nikada! Ja se čistim u pesku i zato je jako bitno da ga uvek ima u mom kavezu.
3.Mene nemoj češljati, jer je moja dlaka gusta, i ja se sama čistim. Čak i problem zapetljane dlake ja sama rešavam.
4.Nikada i nikada nemoj moj kavez ostavljati na mestu gde ima dosta sunca i toplote, jer ja teško podnosim vrućinu i visoku vlagu.
5.Ne bih se za džabe zvala glodarom, da ne volim da glođem. 🙂 Sve što mi se nađe na putu! 🙂 Zato mi moraš obezbediti grane raznih vrsta drveća. Vrste drveta koje su neškodljive za mene su: jabuka, kruška, bukva, breza, vrba, lešnik i dud.
6.Ne smeš me uzeti za kućnog ljubimca, ako od mene želiš da sačiniš skupocenu bundu! Nikako! Osim što je to neljudski sa tvoje strane, i zakonom je zabranjeno.
7.Ja ne ostavljam za sobom neprijatne mirise, jer nemam lojnih žlezda!
8.Ja sam noćna životinja i izraziti individualac. Ako želiš da zadobiješ moju ljubav, pruži mi punu pažnju. Ne trebaju mi drugi ljubimci. Ti si mi dovoljan.
9.Jako sam vitalna, i ako me pravilno držiš izuzetno ću retko oboleti. Da sa mnom nešto nije u redu, primetićeš po mojoj smanjenoj aktivnosti i promeni ponašanja. U tom slučaju obavezno me odvedi veterinaru.
10.I za kraj, ja živim između 15 i 20 godina, što znači – ako me uzimeš za ljubimca postaćemo prijatelji na duži vremenski period!
Ja čekam tebe, a šta ti čekaš? 😉

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNekoliko zanimljivosti koje (možda) niste znali o činčilama!
Sledeći tekstČinčila brbljivica!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime