Naslovna PETOPEDIJA GLODARI Kavez za morsko prase

Kavez za morsko prase

0
kavez za morsko prase petface
petopedija_morsko_prase_kavez_5
Morsko prase u kavezu

Morsko prase treba čuvati u kavezu, a ne u terarijumu ili akvarijumu (kako se često može čuti) zbog bolje cirkulacije vazduha. Minimalne dimenzije kaveza za jedno morsko prase su 70 x 30 x 30 cm mada je poželjno da kavez bude što veći. Preporučuje se da kavez bude od metala a ne od drveta jer drvene rešetke zamorac može glodanjem da pregrize. Kavez ne sme da bude na promaji niti na direktnom suncu, a dobro je i da ne bude na mestima gde ima dosta buke i naglih pokreta. Dobro je da kavez ne bude na podu, jer se tada morski prasići mnogo teže pripitomljavaju pošto im tada ljudi izgledaju ogromno. Kada se nađe dobro mesto za kavez, ne treba ga premeštati jer promena mesta može da bude stresna morskom prasetu.

Kao podlogu za kavez najbolje je koristiti piljevinu. Ne treba koristiti piljevinu sa mirisom ili veštačkim bojama, jer su morski prasići vrlo osetljivi na hemijska sredstva. Piljevina se menja na svaka 3 do 4 dana, a u letnjim mesecima i češće.

Morskim prasićima bi trebalo u kavezu obezbediti pojilicu, posebnu posudu za hranu za svako morsko prase i po mogućstvu mesto za spavanje u vidu nekog skrovitog mesta – kućica od drveta ili karton, i dosta slobodnog prostora za kretanje. Pored ovoga, u kavez bi trebalo staviti i igračke za morsko prase, a koje su adekvatne igračke saznajte OVDE.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKolaps traheje kod psa
Sledeći tekstIshrana skotnih kuja

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime