Naslovna VESTI KONJI – TE PREKRASNE PLEMENITE ŽIVOTINJE: Leče i dušu i telo! (FOTO)

KONJI – TE PREKRASNE PLEMENITE ŽIVOTINJE: Leče i dušu i telo! (FOTO)

0

Još su Hipokrat i drevni Grci pisali o vežbama jahanjem, dok je svet blagotvorno dejstvo konja u lečenju ljudi primetio 1960-ih godina. Tada su terapeuti jahanja razvili centre širom Evrope, Kanade i Amerike i nastala je hipoterapija, koja je pokazala pozitivne rezultate u lečenju brojnih bolesti.

Hipoterapija koristi konjski pokret za postizanje funkcionalnih ciljeva i odnosi se na upotrebu trodimenzionalnog načina kretanja konja kao sredstva lečenja osoba sa funkcionalnim ograničenjima, neuromotornim i senzornim disfunkcijama.

LUDI SVET: Najluđi poštanski paket ikada! Kada su otvorili ZINULI SU U ČUDU, psi lajali, a unutra…

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

FENOMENALNA VEST! Zatvorena poslednja farma krzna u BiH!

Hipoterapija se pokazala kao efikasan način lečenja kod brojnih oboljenja ali i samo prisustvo konja, kao i druženje sa njima utiče na svest i poimanje sveta oko sebe…

Indikacije za hipoterapiju su cerebralna paraliza, multipla skleroza, mijastenija gravis, paraplegije, amputacije, različite posledice cerebrovaskularnog insulta i traumatskih oštećenja mozga, spina bifida, reumatoidni arthritis, mišićna distrofija. Kod pacijenata sa navedenim oboljenjima je sama hipoterapija pokazala dobar uspeh.

Ova fotografija pokazuje koliko je terapija značajna za sve obolele…

#fotodana #Danas: Hipoterapija u bašti bolnice Karel Boromejski u Pragu. Specijalno obučeni konj naginje svoju glavu ka…

Gepostet von Danas am Dienstag, 21. Juli 2020

Hipoterapija u bašti bolnice Karel Boromejski u Pragu. Specijalno obučeni konj naginje svoju glavu ka pacijentu tokom terapije dodira. Terapija značajno poboljšava mentalno stanje ovih pacijenata zahvaljujući emocijama, iskustvima i aktiviranju, a ova bolnica je jedina u Češkoj koja je nudi.

Foto @epaphotos / Martin Divisek

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.