Naslovna PETOPEDIJA PSI LEKOVITO I ZAČINSKO BILJE KOJE MOGU DA KORISTE PSI

LEKOVITO I ZAČINSKO BILJE KOJE MOGU DA KORISTE PSI

0
biljke za pse

Nasuprot brojnim biljakama koje mogu biti toksične i opasne za vašeg ljubimca postoje biljke koje deluju blagotvorno i koje se slobodno mogu koristiti u ishrani pasa. Naravno, sve ove biljke ili produkte od njih koristite u konsultaciji sa svojim veterinarom. Preterivanje nikom nije donelo ništa dobro.

Origano

biljka origano

Ovu biljku svi znamo kao dodatak pici. Bogata je flavonoidima, antioksidansima i koristi se kao antimikrobni lek. Dobra je kod probavnih problema, proliva i nadimanja sa gasovima. Neka istraživanja su dokazala antigljivična svojstva kada se koristi ujle ove biljke. Prilikom korišćenja ulja treba imati na umu da ono sdrži visoku koncentraciju pa treba biti pažljiv sa doziranjem. Postoje posebno napravljene kapi ulja origana za pse.

Ruzmarin

biljka ruzmarin

Ruzmarin sadrži velike količine gvožđa, kalcijuma i vitamina B6. Takođe je dokazano da deluje i kao moćan antioksidans. Međutim, iako je bogat gvožđem on ne može biti zamena za preparate koji su namenjeni nadoknadi gvožđa u organizmu. Razlog tome je to što još nije utvrđeno u kojoj meri je ovo gvožđe bioraspoloživo.

ZAŠTO SU PSI SLIČNI DECI: Pelene, maženje, igra…

Menta ili nana

biljka menta

Ova aromatična biljak se nekada koristilaza smirenje stomaka, smanjenje gasova i mučnine. Neka istraživanja pokazuju da ima i radioprotektivne efekte. To znači da može da se koristi kod bolesti izazvanih radijacijom kod pasa koji su podvrgnute hemoterapiji. Pažnju treba posvetiti doziranju jer visoke doze mogu da izazovu probleme sa jetrom ili bubrezima.

Nastavak teksta na sledećoj strani

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

1
2
Prethodni tekstSPAŠEN OD EUTANAZIJE – Pas sa čudnom fizičkom manom će ipak ŽIVETI! (Video)
Sledeći tekstNIŠTA LEPŠE OD DOBROG KUPANJA- Ovaj medved zna da UŽIVA (Video)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime