Naslovna VESTI LABUD ĆE BITI OPERISAN – Grad Zenica i kanton kažu da nemaju...

LABUD ĆE BITI OPERISAN – Grad Zenica i kanton kažu da nemaju para da pokriju troškove lečenja.

0
povređen labud treba pomoć

Pre nekoliko dana, članovi Interventne spasilačke službe Zenica izvukli su povređenog labuda iz reke Bosne. Ovom lepotanu je ukazana prva pomoć pošto je ustanovljeno da mu je polomljeno krilo.

povređen labud treba pomoć

Povređeni labud je prebačen u mini zoo vrt Smetovi koji vodi Amer Beganović. Ovaj čovek velikog srca je preuzeo brigu o nesrećnoj ptic, sam kupio prve lekove,i ali se našao u neprijatnoj situaci. Labudu je potrebna stručna pomoć koja podrazumeva rendgensko snimanje povrede i najverovatnije ortopedsku hiruršku intervenciju. Sve ovo je moguće obaviti samo na Veterinarskom fakultetu u Sarajevu.

povređen labud treba pomoć

DOKLE VIŠE!!! – 19-godišnjak surovo ubio psa jer mu je napao kokošku!

Naravno, radi se o prilično skupoj intervenciji. Amer se obratio gradskim strukturama Zenice pa čak i kantonalnim vlastima kako bi obezbedio finansijsku pomoć za lečenje labuda. Grad je odbio da obezbedi sredstva u iznosu od oko 1.500 KM dok je iz Kantona stigao odgovor da to nije u njihovoj nadležnosti.

povređen labud treba pomoć

MAJKA HRABROST: Borila se sa agresivnim babunom da bi zaštitila štence

Naravno, sve ovo je izazvalo veliku ogorčenost građana Zenice koji se još uvek sećaju hvalospeva gradskih vlasti o tome kako Zenicu ukrašavaju jata prelepih labudova. Pokrenuta je akcija prikupljanja novčanih sredstava među građanima a Veterinarski fakultet je dao značajan popust za planirane intervencije.

povređen labud treba pomoć

Upravo je za danas zakazana operacija. Amer Beganović je objavio fotografije iz čekaonice i nada se da će sve proteći u najboljem redu i da neće biti potrebne dodatne intervencije. Pridružujemo se željama da operacija uspe i da se labud lepo oporavi iako nažalost, sve prognoze govore da ovaj labud više nikada neže lepteti.

Još uvek se ne zna kako je došlo do povrede krila.

Izvor: Organizacija Zaštitari

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.