Naslovna VESTI LANE ZAVRŠILO U RECI: Zapomagalo i tražilo pomoć a onda je ON...

LANE ZAVRŠILO U RECI: Zapomagalo i tražilo pomoć a onda je ON USKOČIO!

0

Ivan Mezga, iz Slakovaca skočio je u Muru kako bi spasio lane koje se utapalo.

Ivan je sa svojim prijateljima Karlom i Ivom krenuo na druženje u prirodu kod Križovca, ali tada se dogodilo nešto što će zasigurno pamtiti čitav život.

LOMILI MU NOGE DA SE NE BI MRDAO! Mladunče lava preživelo GOLGOTU!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

OSTAVILI GA NAKON 14 GODINA: Želeli da uživaju u penziji bez da brinu o psu!

“Kad smo stigli na Muru, smestili smo se uz obalu. Čuli smo zapomaganje, odnosno cvilež i šokirali se. Ugledali smo maleno lane koje se utapa u dubokoj, hladnoj i muljevitoj vodi. Nije nam dugo trebalo da se priberemo i shvatimo da mu moramo pomoći. U onom trenutku prvo što smo učinili je pretražili na YouTubeu video ‘oglašavanje  srne’. Pustili smo taj glasovni video, a lane je zaista to čulo i krenulo je polako prema nama. Tada sam odlučio da skočim u vodu po lane, bez razmišljanja. U trenu kad sam zagazio, odmah sam propao u mulj do kolena. Ali nisam oklevao, bilo je teško plivati, usporavao me mulj i drva koja su se nalazila u vodi. Kad sam konačno doplivao do laneta, osetio sam olakšanje, iako mi je i dalje fizički bilo teško. Taj osećaj ne mogu opisati rečima. S njim sam plivao do obale, pokušavao sam da mu držim glavu iznad vode sve vreme.”, ispričao je Ivan za eMedjimurje.

Kad je stigao blizu obale, u pomoć mu je priskočio prijatelj Karlo. Karlu je, kad je uzeo lane, ispao mobilni u vodu, ali to su primetili tek par sati kasnije. Mobilni kasnije više nisu pronašli.

“Nismo znali tačno što trebamo da radimo,prvi put smo se našli u ovakvoj situaciji. No, hvala Bogu, uspeli smo. Oživljavali smo ga, činili smo sve kako bi to malo biće ispljunulo vodu koje se nagutalo. Počelo je da diše normalno, a mi smo bili neopisivo srećni. Zamotali smo ga u ćebe i zvali smo Lovačko društvo iz Vratišinca. Lovočuvar je došao u roku od pet minuta. I on je bio iznenađen i srećan u isto vreme, nije mogao da veruje da sam skočio u tu muljevitu vodu i spasio to maleno biće”, kaže Ivan.

Lane se sada nalazi kod lovočuvara i zdravo je. Zbrinuo ga je i hrani ga u Šenkovcu. A Ivan i dalje redovno zove lovočuvara i proverava kako je lane.

Foto: eMedjimurje.net Izvor: Index.hr

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUginuo francuski petao Moris koji je išao na sud ZBOG GLASNOG KUKURIKANJA!
Sledeći tekstPAS PLAČE I VAPI ZA NEŽNIM DODIROM! Mršav, umoran i tužan luta ulicama!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime