Naslovna VESTI MAČKE REDAK POREMEĆAJ: mačka koja ima 6 nogu!

REDAK POREMEĆAJ: mačka koja ima 6 nogu!

2
mačka koja ima 6 nogu petface

mačka koja ima 6 nogu je jako redak poremećaj, ali nažalost dešava se. Takav je slučaj sa našom današnjom pričom, ali zahvaljujući naporima dobrih ljudi ona će biti operisana i smeši joj se bolja budućnost.

Debora Luis i njen komšija su, krajem aprila, na ulicama Edmontona, pronašli jednu mačku. Kada su malo bolje osmotrili ustanovili su da ona ima problema sa kretanjem, a sve je to razlog činjenice da je ovo mačka koja ima 6 nogu. Odmah potom, oni su alarmirali Udruženje Little Cat Lost, koje se bavi spašavanjem i udomljavanjem mačaka.

mačka koja ima 6 nogu petface

Prvobitno se mislilo da mačka ima dve, tri godine, ali je pregledom ustanovljeno da se radi o mnogo starijoj, sedmogodišnjoj maci. Takođe, utvrđeno je da, pored toga što ima 6 nogu, ona takođe pati od displazije kuka, i ima jedan bubreg više.

Viktorija Morando, iz ovog udruženja, bila je iznenađena stanjem u kome su zatekli ovu mačku:

– Već je dovoljan izazov da mačka bude napuštena, a prosto je neverovatno kako se ona sama izborila sa svojim „dodatnim“ nogama.

mačka koja ima 6 nogu petface

Viktorija je pre nekoliko nedelja, ispred ovog udruženja, pokrenula online akciju prikupljanja sredstava za operaciju ove nesvakidašnje mačke. Do sada je prikupljen značajan iznos sredstava, koji će omogućiti da budu pokriveni kako troškovi operacije, tako i troškovi postoperativnog perioda.

Akciji su se priključili veterinari iz Oxford Animal Hospital, kod kojih trenutno boravi ova mačka na posmatranju i koji će izvršiti zahvat. Tamer Mahmud, jedan od njih, je prokomentarisao da ove dve noge nisu funkcionalne i da je zbog zdravlja ove mace, neophodno da one bude uklonjene. Ovaj redak poremećaj on je objasnio sledećim rečima:

mačka koja ima 6 nogu petface

Najverovatnije je ova mačka u materici imala bliznaca od koga je apsorbovala višak ekstremiteta.

Poli se već neko vreme se nalazi u ovoj bolnici, gde je prošla niz pregleda. Jedna od zaposlenih provodi dosta vremena pored ove mace, pa je vrlo upućena i u njeno ponašanje:

– Poli je stidljiva i po malo zbunjena, ali kad počnete da je mazite, ona samo sedi, opušta se i uživa.

mačka koja ima 6 nogu petface

Nakon što bude operisana, mačka će biti upućena u hraniteljsku porodicu kako bi se mirnom okruženju što bolje socijalizovala i pripremila za novu porodicu. Ideja je da u okviru hraniteljske porodice, Poli nauči da veruje ljudima, kako bi se omogućilo da se što jednostavnije uklopi i porodicu koja će je usvojiti.

Nadamo se da će se Poli što pre oporaviti i da će naći porodicu koja će joj nadomestiti svu ljubav koju nije imala dok je lutala ulicama.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPRETUŽNO: Pas leži u pukotini na grobu svog preminulog vlasnika!
Sledeći tekstREŠI KVIZ: Koliko poznaješ svoju mačku?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime