Naslovna VESTI PSI MALI HEROJ: Jorki odbranio desetogodišnju devojčicu od kojota

MALI HEROJ: Jorki odbranio desetogodišnju devojčicu od kojota

0
jorki odbranio devojčicu od kojota

Psi će bez premišljanja učiniti sve za ljude koje vole. Setite se samo malog jazavičara Lea koji je i spomenik zaslužio…

jorki odbranio devojčicu od kojota

Nešto slično se dogodilo u Torontu, kada je maleni jorkširski terijer po imenu Mejsi odbranio svoju malu desetogodišnju vlasnicu od kojota. Terijerka Mejsi je sada dobro i oporavlja se od povreda koje je zadobila u okršaju.

Pročitajte i ovo: PRIDRUŽITE SE: Pas pretučen i obešen na dečjem igralištu. Pošaljite prijavu da bi nadležni reagovali.

Na videu na kom je zabeležen incident, vidi se kako Lili Kvan šeta svoje kučence po kraju, kada odjednom počinje da ih juri kojot. Lili počinje da vrišti i zove upomoć i u jednom trenutku ispušta povodac kako tražila pomoć od suseda, a u tom trenutku se Mejsi okreće i hvata ukoštac sa kojotom da bi zaštitila Lili.

jorki odbranio devojčicu od kojota

„Otrčala sam do trotoara i počela da zovem upomoć“, ispričala je Lili nešto kasnije, prisećajući se događaja. „Niko me nije čuo. Samo sam ugledala kojota kako napada mog psa i zvonila sam ljudima na vrata i kucala, ali samo jedan komšija je zapravo otvorio i pustio me unutra.“

Pročitajte i ovo: NAJBOLJI PRIJATELJ! – Pas sa vlasnicom gura automobil kroz poplavljenu ulicu!

„Mejsi je neverovatno hrabar pas. Obožavam je i nisam mogla da verujem da tako mali pas može da zaštiti čoveka od tako velikog kojota“, kaže Lili.

jorki odbranio devojčicu od kojota

Mejsi je braneći vlasnicu zadobila povrede torzoa i nogu i na kraju joj je bila neophodna operacija. Majka Lili Kvan kreirala je GoFundMe stranicu kako bi prikupila sredstva da plati operaciju i mnogo plemenitih ljudi se uključilo u akciju da pomogne malom, hrabrom psu. Prvobitni cilj stranice bio je da se prikupi 10 hiljada dolara, ali je konačna cifra na veliko iznenađenje Lili i njene mame bila više od 33 hiljade dolara.

„Naš pas bi sve učinio za svoju porodicu,“ rekla je Lilina mama. „Uopšte me ne čudi što je skočila u Lilinu odbranu. Doduše, nikad mi ne bi palo na pamet da bi kojot izašao na ulicu tek tako, usred bela dana, i da pritom ne pobegne kada neko počne da vrišti – on je i dalje nasrtao na Lili i Mejsi. Bio je prilično agresivan. Ali Mejsi je naš mali heroj“, dodala je Doroti Kvan.

jorki odbranio devojčicu od kojota

Nekoliko dana kasnije, Kvanova je obavestila sve fanove male Mejsi da je psić dobro i da se oporavlja: „Odmara se i veoma je srećna što je preživela onu dramu. Polako se i ja opuštam budući da brinem o njoj 24 sata dnevno, dok mi Lili i moja prijateljica Mel svesrdno pomažu u svakodnevnim obavezama i neprestanom trčanju do pet šopa u nabavku pilula za Mejsi i sličnih stvari. Obe su ogroman blagoslov za mene. I zaista verujem da nam se Mejsi smeši!“, zaključila je mama Kvan.

Izvor: Daily Paws

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNAJBOLJI PRIJATELJ! – Pas sa vlasnicom gura automobil kroz poplavljenu ulicu!
Sledeći tekstGREJE SRCA I VRAĆA NADU: Poni koji donosi radost bolesnoj deci

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime