Naslovna VESTI Monasi sa jednog ostrva otkupili su oko 300 kilograma jastoga, kako bi...

Monasi sa jednog ostrva otkupili su oko 300 kilograma jastoga, kako bi ih vratili ih u okean!

0
Monasi petface

Da je svaki život podjednako bitan potvrđuje nam današnja priča. Monasi sa Ostrva Princa Edvarda svojim gestom su celom svetu  održali lekciju iz saosećajnosti i humanosti.

Pročitajte još: 

Otkupio je kornjače iz jednog marketa kako bi ih vratio nazad u more!

Monasi petfaceNaime, monasi sa ovog ostrva otkupili su oko 300 kilograma jastoga, koji su trebali da budu pojedeni i i vratili ih nazad u okean. Jedan od monaha, Venerable Dan  za medije je izjavio:

Mi poštujemo svačiji izbor kada je hrana u pitanju. Mi se ne trudimo da nekog preobratimo u vegana ili vegeterijanca. Cilj ove naše akcije bio je da probudimo saosećanje kod ljudi. To nisu morali biti jastozi, mogli su biti crvi, muve ili bilo koje druge životinje. Ono što ipak želimo da promenimo kod ljudi je navika da voze brzo, ne mareći za sva ona mala bića koja se nalaze po drumovima.Monasi petface

Pročitajte još: 

OVI marinci patroliraju plažama, a razlog će vas oduševiti!

U ostvarenju ovog humanog nauma, monasi su imali i svesrdnu pomoć lokalnih ribara. Naime, oni su ih odveli do mesta gde bi bilo najbolje pustiti jastoge, a da oni ne budu ponovo lako uhvaćeni.

Monasi petface

Priča o monasima koji su spasili jastoge dotakla nam je srce i podsetila nas koliko gest pojedinca može duboko pokrenuti promenu u navikama i razmišljanjima velikog broja ljudi.

JER SVAKI ŽIVOT JE PODJEDNAKO BITAN!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.