Naslovna VESTI MAČKE OVO JE NAJPOZNATIJI BEOGRADSKI MAČAK: Zbog ovog lepotana ispred izloga su redovi!...

OVO JE NAJPOZNATIJI BEOGRADSKI MAČAK: Zbog ovog lepotana ispred izloga su redovi! (VIDEO)

0
najpoznatiji beogradski macak petface

Ljubav prema knjigama i lepoj umetnosti, nije namenjena isključivo samo za ljude, sudeći makar po mačoru Srećku, ljubimcu i može se slobodno reći, redovnoj postavci jedne knjižare u Svetogorskoj ulici u Beogradu.

O njegovoj popularnosti svedoči veliki broj fotografija na društvenim mrežama, ali i to što je ispred izloga knjižare uvek nekolcina ljudi koji čekaju da ga fotografišu u njegovoj karakterističnoj pozi, prenosi Blic.

PROČITAJTE I:

Za Srećka se može reći da je pored toga što je veoma pitom i umiljat i pravi domaćin, čemu svedoči i činjenica da nas je po ulasku u knjižaru upravo dočekao on. Prema rečima vlasnice knjižare Snežane Ranković, Srećko ima devet godina.

-Srećko je mnogo star, ima devet godina. U biti je stariji mačor i sa mnom je nešto više od godinu dana, tačnije od kako smo se preselili u ovaj prostor. Međutim, on je je ranije bio tu, još dok smo bili u starom prostoru koji se nalazio preko puta Ateljea 212 – uvodi nas u Snežana u Srećkovu biografiju.

Najpoznatiji beogradski mačor i zvezda društvenih mreža, svoj radni dan započinje u 10 časova. Kako nam je rekla Snežana, mušterijama je zanimljivo da se poigraju i pomaze sa njime, a od nekih dobije i poslasticu, piše Blic.

-On je veoma umiljata maca, voli pažnju, voli ljude strašno i naravno uvek pokušava da izvuče neku korist za sebe, odnosno, hranu i neku mačiju poslasticu. Međutim, kada spava, ne voli da ga diraju. Može se reći da su sve knjige u knjižari njegove, pošto se svuda pentra i rado na njima spava, što mušterijama ne smeta i uvek se rado vraćaju – kaže nam Svetlana.

FOTO: ZORAN ILIĆ / RAS SRBIJA

Dokaz koliko je Srećko omiljen kod odraslih, ali i mališana, videli smo na delu tokom razgovora sa Snežanom. Naime, jedna simpatična devojčica je zajedno sa svojim tatom odmah po ulasku u knjižaru nestrpljivo otišla do unutrašnje strane izloga, gde se na prste pela uz očevu nesebičnu pomoć samo da pomazi najpoznatijeg, a može se reći i najnačitanijeg beogradskog mačora.

Sa Srećkom pak, nismo imali prilike da duže porazgovaramo, pošto se po našem dolasku u ovu simpatičnu beogradsku knjižaru, posle maženja, odmah uputio u svoj omiljeni prostor – izlog. Istini za volju, ovaj put smo došli praznih ruku, te mu ovim putem obećavamo da ćemo sledeći put doći sa nekom od poslastica koje on pored knjiga, najviše voli.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstTRAŽIMO PRAVDU ZA MEDU: Ubili su te, a ne znamo ni kako si se zvao! (VIDEO)
Sledeći tekstSTRAŠNA SMRT 11 SLONOVA: Spasavali su mladunče iz vodopada i SVI SU POGINULI! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime