Naslovna Slajder vesti DA LI SE PLAŠITE PAUKA? Neki su baš slatki.

DA LI SE PLAŠITE PAUKA? Neki su baš slatki.

0
Pauk Phidippus regius

Noć veštica nas asocira na razne simbole, a jedan od njih je pauk. Međutim, jedan pauk se izdvaja svojim šarenim i slatkim izgledom – Phidippus regius, poznatiji kao kraljevski skakački pauk.

Pauk Phidippus regius

Sa očima nalik crtanim filmovima, šarenim malim štipaljkama i krznenim nožicama, ko bi ih se mogao plašiti? Ova maštovita stvorenja privukla su pažnju mnogih na Fejsbuk stranici pod nazivom Ofelija čudovište (opheliathemonster.com) koju vodi Heder Bruen, odgajivač ovih pauka.

Pročitajte i ovo: ZAGRLI ME! Kajla, štene koje je preživelo groblje, traži traži tako malo.

Bruen živi u Nju Džersiju i uzgaja ove pauke, koje se kolokvijalno nazivaju “Phids”, već tri godine. Od nekoga ko je nekada mrzeo pauke, ona je otkrila da ima strastvenu ljubav prema ovim fascinantnim stvorenjima. Njen hobi joj pomaže da se poveže sa neočekivanim životinjama i da postane svesnija života na ovoj planeti.

Na svojoj Fejsbuk stranici, Bruen deli svoje iskustvo uzgajanja paukova i njihove neobične ponašanja. Ova zajednica Phid obožavalaca uključuje mnoge ljude koji su se takođe našli uronjeni u ovaj hobi i sada dele svoja iskustva sa svojim društvenim krugovima.

Pauk Phidippus regius

Bruen je pronašla zadovoljstvo u stvaranju posebne veze sa ovim malim stvorenjima i nada se da će deljenjem svojih iskustava pomoći drugim ljudima da pronađu te posebne veze.

Pročitajte i ovo: VRANE ČISTAČI – Kako su vrane postale deo rešenja za čišćenje ulica u Švedskoj

Iako mnogi ljudi i dalje imaju strah od pauka, Heder Bruen veruje da je upravo znanje ključno za smanjenje straha od ovih fascinantnih stvorenja. Kao strastveni odgajivač pauka, ona se trudi da svoje znanje o Phidsima podeli sa drugima.

Pauk Phidippus regius

Na njenim stranicama na društvenim mrežama možete pronaći mnogo informacija o ovim paukovima, njihovom ponašanju i načinu života. Nadamo se da će se Hederina ljubav prema paukovima širiti i pomoći da se smanji strah od ovih neverovatnih stvorenja.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstU IME DOBROTE I LJUBAVI: Borba za Anđelovu budućnost još traje
Sledeći tekstKoliko često treba svom psu da skraćujem nokte?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime