Naslovna VESTI PSI RADOVANJE: Pogledajte čemu se ovaj pas toliko obradovao posle 8 godina provedenih...

RADOVANJE: Pogledajte čemu se ovaj pas toliko obradovao posle 8 godina provedenih NA LANCU

0
pas se raduje krevetu

Tužna je pomisao da neki psi nemaju sreće toliko da čitavih osam godina provedu na lancu. Kad pogledate svoje ljubimce kako slobodno trče po livadi ili parku, mirno spavaju u svom kutku ili kraj vaših nogu, i veselo se valjaju po travi, prosto je nezamislivo da postoji pas kome je takvo uživanje potpuno strano.

pas se raduje krevetu

Stivija su spasili iz dvorišta u Južnoj Karolini, zajedno s još jednim psom koji je dobio ime Čudo. Tamo je, najverovatnije, osam godina proveo vezan. Kada je Stivi stigao u ruke zaposlenih u „Dijamantu“, bilo je jasno da ga muče razni zdravstveni problemi. Pored toga što je slep, Stivi je imao i buve, crve i na nekim delovima tela mu je falilo krzno. Posle detaljnih pregleda, veterinari su ustanovili da ima čak i deo kukuruznog klipa zaglavljen u crevima, što je značilo da mora na operaciju da bi to bilo uklonjeno. Kao da svi ovi medicinski problemi nisu bili dovoljni, njegovi staratelji su morali da budu veoma strpljivi kako bi se Stivi prilagodio novim uslovima i razumeo da je došao u nežnu porodicu punu ljubavi koja želi da brine o njemu.

Pročitajte i ovo: Kako bi izgledalo kada bi pas napustio vlasnika: Ova Subotičanka je to ilustrovala!

Kako je Stivi krenuo putem oporavka, i fizički i emocionalno, počeo je polako da izlazi iz svoje ljušture i nije mu mnogo trebalo da postane ogromna maza. Njegovi staratelji su uživali gledajući ga kako mnoge stvari doživljava prvi put – čak i to da prvi put spava u pravom krevetu. Znali su da nikad pre nije imao priliku da spava na nečemu mekanom, pa su kupili jedan samo za njega. Čim je Stivi osetio pod šapama tu mekoću i nežnost, toliko se uzbudio da je počeo da skače od sreće!

pas se raduje krevetu

Pročitajte i ovo: MALENI DŽARIPO – Stari pas spasen u poslednji čas od eutanazije.

Sada je to postala njegova rutina! Svaki put kad naiđe na neki krevet za pse, Stivi prosto mora da odigra svoj „srećni ples“. Toliko je oduševljen što konačno ima nešto što mu pruža udobnost i uživanje da prosto želi sa svima da podeli svoju sreću.

pas se raduje krevetu

„Malo skače, malo žvaće neku igračku, a onda se prosto onesvesti“, kaže Bojdova za portal The Dodo. „I iako je slep, veoma se dobro prilagodio i svi smo impresionirani njegovim napretkom. Mnogo je pametan i brzo je naučio da se kreće kroz kuću. Ume sam da dođe do dvorišta, i posle kroz garažu i preko tri stepenika do kuće. Ume da sačeka svoju poslasticu kad smo u kuhinji, kao i da skoči na moj mali okrugli otoman kako bi se popeo na moj krevet. Mnogo spava, obožava da se mazi, da ide u šetnju, da glođe igračke koje pište i sigurno će vam dati i poljubac!“

pas se raduje krevetu

Stivi trenutno čeka da se neka porodica javi i pruži mu dom zauvek. Bilo bi idealno da to bude neko ko nema drugih ljubimaca i provodi dosta vremena kod kuće kako bi mogao da mu pruži svu neophodnu pažnju koja mu je toliko godina uskraćivana. Neverovatno je kako je, uprkos torturi koju je preživeo, Stivi i dalje veseo i mio pas pun ljubavi i dokle god oko sebe ima drage ljude i mekane krevetiće, ništa mu više nije potrebno da bude srećan.

Izvor: The Dodo

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMALENI DŽARIPO – Stari pas spasen u poslednji čas od eutanazije.
Sledeći tekstTINEJDŽERKA PROTIV MEDVEDA: Neustrašivo spasila psa iz medveđih kandži

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime