Naslovna VESTI PSI Od sledeće godine, zlostavljanje životinja se tretira kao “zločin protiv društva”!

Od sledeće godine, zlostavljanje životinja se tretira kao “zločin protiv društva”!

6
mucenje zivotinja petface

Namerno, svesno i bezobzirno preduzimanje akcije, koja za cilj ima maltretiranje ili ubijanje životinje bez opravdanog razloga, od 2016. godine tretiraće se kao okrutnost prema životinjama! Naime, kako je najavio FBI (Federalni istražni biro), okrutnost prema životinjama tretiraće se mnogo strože nego do sada, a oni koji budu zlostavljali životinje tretiraće se identično onima koji ubijaju ili pale objekte (piromani).
Kako prenosi „Emax health“, a navodi FBI u svom saopštenju, definicija okrutnosti prema životinjama od 2016.godine biće namerno, svesno i bezobzirno preduzimanje akcije koja za cilj ima maltretiranje ili ubijanje životinje bez opravdanog razloga, kao što su mučenje, sakaćenje, trovanje, povređivanje, huškanje na borbu sa drugom životinjom, izazivanje preterane patnje. Ova definicija ne uključuje životinje u sportu ili industriji zabave, ni životinjama koje se tiču zakona o lovu ili ribolovu.
Izmene koje FBI sprovodi u toku ove godine, a koje će početi da se primenjuju početkom 2016. godine, poboljšaće sprovođenje zakona i ohrabriće ljude da prijavljuju zlostavljače životinja.
Šta kažete na ovu odluku?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNjeno ime je Marija, a ona je anđeo čuvar napuštenim psima! (FOTO)
Sledeći tekstZAUSTAVIMO: 150 miliona životinja svake godine u svetu strada u surovim eksperimentima!

6 KOMENTARA

  1. Napokon da jadne i bezpomocne zivotinje dobiju zastitu. Da strogo budu kaznjene psihopate koje nanose bol i patnju zivotinjama.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime