Naslovna VESTI Zapadna Morava im je odnela 17 konja: Porodica Milosavljević sada je ispričala...

Zapadna Morava im je odnela 17 konja: Porodica Milosavljević sada je ispričala svoju priču!

0

Poplava u junu pričinila je veliku štetu na usevima, ali je u mnogim domaćinstvima desetkovan i stočni fond. Za porodicu Milosavljević koja je izgubila čak 17 konja, podrška koju su dobili ublažila je gubitak, ali i žaljenje za krdom koje su podizali nekoliko godina.

U stadu Milosavljevića nedavno je pristigla još jedna prinova – Šarenko. Poplavni talas Zapadne Morave odneo im je u junu ovce, koze, magarca, ali najteži gubitak za njih je sedamnaest konja. Tragična sudbina lučanskih stočara ipak je naišla na pozitivan odjek.

DEČJA LJUBAV JE NEMERLJIVA: Điđa nije htela da napusti svoje prijatelje ni dok je oluja besnela! (FOTO)

Da li ste se ikada zapitali ZAŠTO VAS VAŠ PAS LJUBI?! Odgovor je…

Što se tiče ovaca, Opština nam je pomogla. Izgubili smo 23, a Opština nam je pomogla sa dvadeset ovaca. Za sad od prijatelja, drugara, koji su rešili da nam pomognu dobili smo pet konja, dva ždrebeta, jednog konja i jednu ždrebicu, kaže Velimir Milosavljević, iz Dljina.

Do stada i grla svakodnevno improvizovanom skelom iskusni stočari uče najmlađe članove domaćinstva kako treba voditi brigu o životinjama. U nabavci četiri konja učestvovali su lučanski privrednici, koje je nevolja sa poplavom zadesila nekoliko puta.

Zapadna Morava im je odnela 17 konja: Porodica Milosavljević sada je ispričala svoju priču!

Zoran Panović, vlasnik firme “Panekspres” iz Lučana kaže da je država pomogla da se napravi bedem u Lučanima i tako ih zaštitila. Bedem ih je sačuvao u poplavama i prošle godine 3. juna i ove godine.

– Praktično smo ostali netaknuti i onda smo mi izrazili želju da tim ljudima pomognemo, ističe Panović.

Marija Tajsić, vlasnica “Maksima Lučani” naglašava da se Dragačevci odlikuju humanošću i svakom će izaći u susret i pomoći mu.

Milosavljevićima uskoro stižu i tri ždrebeta sa Stare planine, ali stižu obećanja da će dobiti pomoć u nabavci odraslih konja.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

IZVOR: RTS

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.