Naslovna VESTI PSI LOVAČKO DRUŠTVO SREM: Za manje od dva meseca u okviru ovog društva...

LOVAČKO DRUŠTVO SREM: Za manje od dva meseca u okviru ovog društva otrovano je čak PET PASA!

0
otrovano petface

otrovano: Ova godina se nastavlja u istom maniru kako je i počela – okrutnim mučenjem i ubijanjem životinja. Današnja priča je poslednja u nizu, u kojima su se na meti pojedinaca našli naši četvoronožni prijatelji.

Pročitajte još: LAZAREVAC: Otrovan Cvrle – ljubimac dece i celog komšiluka!

U redakciju Petface-a javio se Miroslav Vučenović, sekretar Lovačkog društva “Srem” iz Sremske Mitrovice sa molbom da objavimo priču o trovanju pasa koji su živeli na površinama ovog društva. Naime, u decembru su otrovana tri lovačka psa, od kojih su dva bila u vlasništvu gospodina Vučenovića. Prošle subote, na imanju su otrovana su još dva psa mešanca. Situacija je sada postala veoma ozbiljna i prosto je iziskavala reakciju.

Pročitajte još: NIŠ: Otrovan pas! Trovač: „Zamalo da mi upropasti utakmicu. Danas je gutnuo vitaminče siguran sam da neće više nikad, nikom i nigde”!

otrovano petface

Alarmirana je policija i tužilaštvo, kojima je gospodin Vučenović je prosledio svu neophodnu dokumentaciju, rezultate obdukcije pasa koja je obavljena na Veterinarskom fakultetu, ali i toksiološke analize sa Vojnomedicinske akademije. Pored toga, policiji je dostavljena i kesa sa ostacima otrova, koja je pronađena na mestu zločina. O svemu što se događalo u prethodnom periodu, sektetar Lovačkog društva  “Srem” je rekao sledeće:

U srcu našeg lovišta, zasad nepoznati počinilac, pobacao je mamke od mlevenog mesa zatrovane aktivnom supstancom karbofuran (po obdukcionom protokolu br. 19/15 Vet. Fak. u Bg i toksikološkom nalazu c-1262/15 sa VMA). Na fotografijama se vidi pronađena PVC kesa sa ostatkom zatrovanih mamaka čija je DNK analiza u toku. Moram da napomenem da ću se svesrdno potruditi, u saradnji sa našim organima MUP-a, da počinilac bude priveden pravdi. Zahtevaću da za ovo gnusno i krajnje podlo delo odgovara, naravno u skladu sa zakonima Republike Srbije. Nadam se da će naš slučaj biti primer svima da se na ovakve situacije mora odmah reagovati, kako se one ne bi ponavljale.

otrovano petface

U daljem razgovoru gospodin Vučenović je izjavio da sumnja da se radi o direktnom napadu na Lovačko društvo “Srem” i njegove članove, ali da će ipak sačekati da policija saopšti rezultate istrage. Koliko je ova priča otišla daleko, govori i činjenica da se po Sremskoj Mitrovici govorka kako je gospodin Vučenović sam otrovao svoje pse, kako bi odgovornost za ovo nedelo prebacio na nekog drugog. On je to oštro demantovao rečima da će ići i na poligraf ukoliko to bude neophodno, ali da neće odustati od namere da goni počinioca ovog zločina:

Zahtevam da za za ovo gnusno i krajnje podlo delo odgovaraju pojedinac ili pojedinci koji su ga počinili i da ova priča služi za primer svima ostalima koji se na ovaj način nekome svete ili čine štetu, da se to nikako ne isplati. O materijalnoj vrednosti i nanesenom duševnom bolu koji smo preživeli gubitkom ovih mladih kuja je izlišno je i govoriti.

otrovano petface
Mi se najiskrenije nadamo da će počinilac biti priveden pravdi, a još više se nadamo da ćemo o ovakvim poražavajućim temama u budućnosti sve manje imati prilike da pišemo.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNIJE ŠALA: U ovoj državi postoji Ministarstvo sreće, vegeterijanci su jer se životinje ne ubijaju!
Sledeći tekstGrađani odaju počast tragično uginuloj maci na stajalištu linije 39!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime