Naslovna VESTI NOVA VAROŠ: Ovca Belka pobegla sa klanja i 46 dana lutala u...

NOVA VAROŠ: Ovca Belka pobegla sa klanja i 46 dana lutala u potrazi za vlasnicom!

0
Ovca petface

Priča kao iz filma, a u glavnoj ulozi Ovca po imenu Belka. U šali kažemo da je, nakon ove priče, Lesi koja se vraća kući dobila konkurenciju!

Naime, priča nas vodi do novovaroškog sela Jasenovačko Trudovo gde je Ovca Belka prodata porodici Mlađenović. Do tada, Belka je živela u domu porodice Luković, na drugom kraju sela. Domaćica Danojla Luković je jednog dana svoju ovcu prodala Mlađenovićima, međutim nije ni slutila šta će se dogoditi 46 dana nakon toga!

Pročitajte još:
NE ZABORAVLJA: Krava svakog dana, godinama, zaustavlja autobus koji joj je ubio tele!

Ovca Belka je sa komšijama i Draganom Mlađenovićem izvedena iz štale i bila psremna za klanje, ali tog trenutka se pod nerazjašnjenim okolnostima otrgla i pobegla. Punih 46 dana lutala je između Murtenice i Čemernice, kako bi stigla nazad do Danojle, domaćice koja ju je prodala!

Ovca petface
Ilustracija

Belka, stara tri godine i teška 78 kilograma, pod vedrim nebom je izdržala 46 dana i noći, na nadmorskoj visini od preko 1.200 metara!

– Komšije su javljale da su je viđale na okolnim visovima Grozdanici, Šiljkatom vrhu, Žednoj glavici… Krstarila je i po Meljkovom vrhu, tamo na ivanjičkoj teritoriji, pa išla do Jasenova. Prilazila bi nekom stadu, ali kad se pojavi čobanin – kao divokoza bi utekla u šumu, rekao je Dragan za „Večernje novosti“.

Pročitajte još:
Kad se uloge zamene: Ovako bi svet izgledao iz ugla jedne životinje!

Onda se 46. dana pojavila ispred domaćinstva Danojle Luković, koja je kad ju je videla – ZAPLAKALA! Sve je bilo jasno! Domaćica Danojla je gospodinu Draganu vratila 90 eura, koliko je on dao za Belku, a ona čvrsto rešila da je nikada neće prodati ni zaklati!

– Ni za kakve pare više nikom ne bih Belku prodala! Kurjaci su lane komšiji pod prozorom zaklali jagnje, a šta je jadnica sve preživela u ovoj pustinji, kako je utekla zverinju Bog samo zna?! Ne mora ni da se jagnji, neka je, poručila je domaćica.

KAKVA PRIČA!

Izvor, Foto: novosti.rs

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.