Naslovna VESTI PSI PANČEVO: Nakon kućica za napuštene, Grad otvorio i prvo mesto za šetanje...

PANČEVO: Nakon kućica za napuštene, Grad otvorio i prvo mesto za šetanje psa bez povoca!

1
psi bez povoca petface

„Gradskom odlukom o držanju domaćih životinja predviđeno je pravilno obeležavanje površina u gradu gde je dozvoljeno puštanje pasa bez povoca. Ovo je nova tabla i biće postavljenana na svim lokacijama predviđenim za ove namene“, za Petface govorio je Boris Okanović ipsred „Društva Prijatelja Životinja LJUBIMCI“.
Subjektivnog smo mišljenja da mnoge opštine mogu slediti dobre primere grada Pančeva. Nakon kućica za napuštene pse i mace >>

ZA PRIMER SVIMA: Grad Pančevo postavlja kućice za ishranu i smeštaj uličnih pasa i mačaka!

sada su i psi dobili mesto gde se sigurno mogu kretati bez povoca.
„Namera naše organizacije je da ovakvih lokacija bude u svakom naselju i da se spisak od nekoliko njih, koliko ih je sada, proširi. U planu je i izgradnja ograđenih šetališta i parkića za ljubimce, ali o tome ćemo više kada bude aktuelno. Da li bi bilo dobro da je ovakvih prostora više – bilo bi dobro da ih ima po nekoliko u svakom naselju, da li bi bilo dobro da su uređeniji – bilo bi, da li će se svima svideti – neće“, rekao je Boris.
Vlasnici pasa, koji svoje ljubimce samo u nekim delovima mogu etati bez povoca sa oduševljenjem su prihvatili ovu vest!
„Naravno, vlasnik zna ponašanje svog ljubimca, pa ga shodno tome i treba puštati uopšte bez povoca. Divno je da ovakva mesta postoje za naše, poslušne pse. Ja ću svog psa rado pustiti da se igra tu, bacati mu frizbi, jer je on socijalizovan i poslušan. Super je i što se može igrati sa svojim drugarima “, rekla nam je Jovana, jedna od vlasnica pasa.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDa li je zdravlje ljubimca skupo?
Sledeći tekstDIVNO: Suzi, bigl koji je osvojio svet, DANAS JE UDOMLJEN! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime