Naslovna VESTI PSI PRIČA SA SREĆNIM KRAJEM: pas bez nosa je našao svoj dom

PRIČA SA SREĆNIM KRAJEM: pas bez nosa je našao svoj dom

0
pas bez nosa petface

pas bez nosa: Ovo je priča o psu koji je pronađen u jako lošem stanju i sa višestrukim povredama. Ono što je najviše iznenadilo jeste što je ovaj pas pronađen bez nosa, a u takvom stanju ova ženka je ostavljena da sama preživi.

Ovaj pas bez nosa nedavno je pronađen u Orlandu na Floridi. Stanje u kome se nalazio bilo je jako, jako loše. Naime, pored nedostatka nosa i sinusnih šupljina, njene zadnje noge takođe su bile oštećene, pa se usled toga ona „vukla“. Budući da je izvestan broj dana provela na ulici u ovakvom stanju, ona je patila i od neuhranjenosti.

pas bez nosa petface

Pronalazači ovog dvogodišnjeg psa odveli su je u Orange County Animal Services, a tamo joj je dodeljeno i specijalno ime – Kalesi. Ovaj pas bez nosa je tamo boravio neko izvesno vreme. Nakon toga je Kalesu upoznala jednu posebnu damu, koja se odmahpo upoznavanju zaljubila u nju. Ona se zove Stephanie Paquin i veliki je ljubitelj životinja. Ona je čak osnovala i društvo za zaštitu pitbulova, a kada je ugledala ovog mešanku te rase, to iskustvo snažno je uticalo na nju u tom trenutku.

Momenta upoznavanja sa ovim psom, ona se seća do detalja:

Moj muž i ja smo krenuli u Orlando da iskoristimo par slobodnih dana i svratili smo u Orange County Animal Services da vidimo jednog psa koji se nalazio na spisku za eutanaziju.

Svoju priču nastavlja sledećim rečima:
U ovom obilasku, jedna od zaposlenih mi je rekla da postoji jedan poseban pas koga bi trebalo da pogledam. Kada su je doveli pred mene, u tom momentu sam počela da plačem i tog istog dana pas je krenuo kući sa nama.

pas bez nosa petface

Ono što nije jasno kako je Kalesi, pas bez nosa, zadobila svoje povrede, ali se pretpostavlja da je ona bila žrtva zlostavljanja. Od kada je našla novu starateljku počela je da se oporavlja, a njena težina se gotovo udvostručila.

Iako je učinila jedno plemenito delo, gospođa Paquin se našla na meti kritika. Naime, postojali su ljudi koji su tvrdili da je bolje da je ovaj pas eutanaziran, nego da mu se produžuje patnja.

Međutim veterinarka Kerri Slomcenski se ne bi složila sa njima. Ona je Kalesi detaljno pregledala i na osnovu rendgenskih snimaka ustanovila da će ovom posebnom psu biti neophodno najviše 5 operacija za oporavak nogu, frakturu kičme i slomljena rebra. Veterinarka je izjavila:

To se sve da srediti. Međutim, Kalesi nikada neće biti normalan pas. Ali kad malo bolje razmislite, šta uopšte znači normalan pas?!

pas bez nosa petface

Uprkos svemu što joj se izdešavalo, Kalesi je i dalje srećan pas.:

Kalesi je veoma razigrana i rado se druži sa drugim psima. Uprkos sveu što je prošla i svemu što sada prolazi, njena ličnost je i dalje neverovatna, rekla je gospođa Paquin.

Ono što je bitno jeste da se ovaj pas bez nosa oporavlja onako kako je planirano, ali ono što je iznad toga bitnije je da sada ima svu ljubav koja joj je potrebna za život.

Srećno Kalesi!!!

 

 

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMaša, pas sa Vračara, koji obožava GSP sada traži dom! Pomozite joj!
Sledeći tekstHVALA SVIMA: Sećate se Done, koju su treći put uhvatili šinteri? Udomljena je ZAUVEK!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime