Naslovna VESTI PSI STRAVIČNO i TRAGIČNO: Pas dugo umirao na lancu od gladi!

STRAVIČNO i TRAGIČNO: Pas dugo umirao na lancu od gladi!

0
pas uginuo od gladi

Psu se vide rebra, između vrata i ogrlice za koju je vezan lancem ima mnogo prostora, iz čega je vidljivo da dugo nije jeo i da je verovatno sporo umirao od gladi. Zbog lanca nije mogao pobeći. Ovakvu scenu su zatekli volonteru Udruženja SNOOPY iz Pule kada su posle dojave turista pohitali da pomognu i spasu ostavljenog psa. Nažalost, nisu stigli na vreme. Pas je već bio uginuo.

pas uginuo od gladi

Strava koju je ovaj nesrećni pas doživeo bila je vidljiva na njegovom sklupčanom, previše mršavom telu. Oko njega su bile razbacane prljave, prazne posude za vodu i hranu dok se on nalazio u boksu koji je bio prljav i ispunjen raznim otpacima i đubretom. Bio je vezan lancem.

Pročitajte i ovo: ZAUSTAVIMO NELEGALNU TRGOVINU ŽIVOTINJA: Na Novosadskoj NAJLON pijaci i dalje cveta nelegalna prodaja životinja!

Ovaj pas je umirao mesecima u najgorim mukama. Čini se da niko nije video njegovu patnju ili nije reagovao. Žeđ, glad, usamljenost, crvi koji su ga izjedali nikoga nisu interesovali. Ni vlasnike, komšije, prolaznike. Kuća u kojoj je pronađen pas prodata je nekoliko meseci ranije, a pretpostavlja se da su bivši vlasnici ostavili nesrećnika bez imalo savesti i brige.

pas uginuo od gladi

Udruženje SNOOPY je prijavilo slučaj policiji, kriminalistička obrada je u toku, a veterinarskim pregledom utvrđeno je da se radi o teškom zanemarivanju životinje. Iz Udruženja insistiraju da se obavi obdukcija kako bi se utvrdio točan uzrok smrti psa i ističu „da će preduzeti sve da ljudski otpaci koji su ovo dozvolili plate najstrožu kaznu.” Prijatelji životinja dodaju da je već sada jasno da je pas strašno patio i da se radi o krivičnom delu mučenja životinje.

Pročitajte i ovo: ŽIVOT U KAVEZU: Maca Mirna treba novi dom jer život u kavezu nije rešenje!

Ovaj nedavno otkriven slučaj je novi dokaz da kampanja za donošenje zakona kojim bi se zabranilo držanje pasa na lancu mora da se intevizuje i da zakonodavci treba što pre da reaguju. Mnogobrojna udruženja i pojedinci su pokrenuli inicijativu i peticiju za donošenje zabrane ovako okrutnog držanja pasa.

pas uginuo od gladi

Udruženja podsećaju da potpisom peticije na www.zabranimolanac.net i pisanjem Vladi i Ministarstvu poljoprivrede i deleći informacije na društvenim mrežama s porukama #ZabranimoLanac i #ZaHrvatskuBezPasaNaLancu zajedno možemo u što kraćem roku inicirati izmene Zakona o zaštiti životinja i spasiti mnoge pseće živote.

Izvor:  scena.hr

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZAUSTAVIMO NELEGALNU TRGOVINU ŽIVOTINJA: Na Novosadskoj NAJLON pijaci i dalje cveta nelegalna prodaja životinja!
Sledeći tekstDA LI JE MOGUĆE? – I posle 3 godine potrage za novim domom Milicu niko neće!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime