Naslovna VESTI POSLEDNJI POZDRAV PRIJATELJU – Slonovi došli da odaju počast čoveku koji ih...

POSLEDNJI POZDRAV PRIJATELJU – Slonovi došli da odaju počast čoveku koji ih je spasao

0
Šaptač slonovima

Dva dana pošto je preminuo Lorens Entoni, poznat kao šaptač slonovima, krdo od 21 slonova je došlo da se oprosti od čoveka koji im je obezbedio sigurno utočište.

Šaptač slonovima

Lorensova supruga priča o potresnom i dirljivom trenutku. „Još uvek ih čujem… Njihovo plakanje… još uvek se sećam podrhtavanja tla, njihovih očiju i uznemirenih pokreta ušima…“

Pročitajte i ovo: PRESLATKA MASKOTA! POLICAJCI su ga SPASLI, IZLEČILI i USVOJILI!

Lorens je govorio da postoje stvari na ovom svetu koje se ne mogu objasniti. Jedna od tih stvari je povezanost između ljudi i životinja. On je otkupio stari rezervat u Južnoj Afric i i pretvorio ga u utočište za leoparde, zebre i ugrožene bele nosoroge.

Šaptač slonovima

 

Dobio je nadimak „šaptač slonovima“ pošto je preuzeo beigu o 9 slonova koji su zbog agresivnosti trebalo da budu ubijeni. Slonovi su stalno bežali iz ograđenog prostora, ulazili u naselja, rušili i povređivali sve pred sobom. Lorens se pitao da li je takvo ponašanje rezultat toga što zapravo nisu imali odgovarajući dom.

Pročitajte i ovo: PRESLATKA MASKOTA! POLICAJCI su ga SPASLI, IZLEČILI i USVOJILI!

Kada su stigli u njegov rezervat on im se pridružio. Prvo im je pričao, pevao, upoznavao ih. I najzad, Nana najstarija slonica i predvodnica krda ga je prihvatila. Stvorena je duboka veza zasnovana na poverenju i poštovanju. Slonovi su prestali da beže i ostali u rezervatu Tula Tula.

Šaptač slonovima

Godinama koje su prolazile, krdo se uvećavalo. Dostiglo je brojku od 21 jedinke. Ali, veza sa Lorensom je ostala. On ih je često posećiva, i svi slonovi su uvek bili veoma prijateljski raspoloženi iako su zadržali svoju divlju prirodu. Lorens je za sve njih bio prijatelj kome su bezgranično verovali.

Šaptač slonovima

Lorens je umro u 61. godini. Nana i njeni slonovi su odali poslednju počast svom prijatelju i polako otišli u savanu. Rezervat i dalje postoji i radi. Nana se sa ostalim slonovima već četiri godine vraća do Lorensove kuće. Nepogrešivo, svakog 4. marta na dan Lorensove smrti. Dođu da iskažu poštovanje i ljubav… da pokažu ljudima da se sećaju, da nisu prestali da vole i žale… Kako znaju? Neke stvari na ovom svetu su zaista neobjašnjive.

Izvor: guideposts.org

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMANEKEN ZA BIBLIOTEKU – Ovaj mačak privlači čitaoce i reklamira knjige!
Sledeći tekstNADA SE POVRATILA – Zoran je uradio mnogo za odbačenu kujicu ali ne može sve sam.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime