Naslovna VESTI PSI PRIJATELJSTVO OD MILION DOLARA: Beba i pas nerazdvojni drugari, SVE RADE ZAJEDNO!...

PRIJATELJSTVO OD MILION DOLARA: Beba i pas nerazdvojni drugari, SVE RADE ZAJEDNO! (VIDEO)

0
prijateljstvo od milion dolara petface

Ukoliko volite pse, a imate i malu bebu, zašto ne biste napravili jednu lepu foto-galeriju ovih drugara. Znamo da bebe uživaju sa psima, a i psima je lepo u njihovom društvu.

Jedna ponosna majka male bebe i ponosna vlasnica odraslog psa Elizabet Spens iz Kanade, odlučila je da pokaže ljubav i lepotu njenih voljenih. 

Ona je navela da bi bilo zanimljivo dokumentovati scene njihovog prijateljstva i tako pokazati celom svetu te momente. 

Zato nećemo da vas zadržavamo pogledajte: 

Bez obzira na to da li već imate bebu a želite da uzmete psa ili beba treba da stigne u kuću gde već živi pas postoje neka zajednička pravila ponašanja. Redovna nega psa se uvek podrazumeva. U redovnu negu pasa spada: vakcinacija protiv besnila, koja je obavezna i po zakonu; vakcina protiv zaraznih bolesti; čišćenje od glista i korišćenje sredstava protiv buva. Psa redovno četkajte i perite mu šape posle šetnje. Ceo stan redovno usisavajte. To je naročito bitno kad beba počne da puzi. Od zdravog  psa, o kome se vodi računa, detetu ne preti nikakva opasnost po zdravlje, osim ako se detetu ne pojavi alergija na dlaku ili pljuvačku. Opasnost koju nosi druženje sa psom vreba iz dečije nespretnosti u igri sa psom. Male bebe često počupaju psa, nagaze ga, uštinu itd.

PROČITAJTE I:

HVATANJE PASA UZNEMIRILO JAVNOST – LEVIJATAN: “Privatnim i državnim šinterajima se mora stati na put!” (VIDEO)

PESMA O PSIMA NA NOVOM ALBUMU RIBLJE ČORBE: “Pasji život” – Čovek greši, bezgrešno je štene! (VIDEO)

OVO JE JEDAN OD NAJTUŽNIJIH TEKSTOVA: Trčaću nebeskim poljima, sada to mogu! (VIDEO)

Pas tada može da bi se odbranio, odreagovati režanjem ili čak i ugrizom. Zato je bitno da dete od prvog dana učite na koji način treba da se ophodi prema psu. Psa nikada ne treba terati da trpi maženje i druženje sa detetom ukoliko to ne želi. Psa nikada ne treba kažnjavati kada počne da reži, jer je to znak da mu se nešto ne dopada već ga treba skloniti od deteta. Posle igranja sa psom obavezno je pranje ruku. U slučaju ujeda ili ogrebotine to mesto treba oprati vodom i sapunom. Ako se pojavi crvenilo ili otok obavezno treba otići kod lekara. Kako biste isključili bilo kakva iznenađenja nikada ne ostavljajte zajedno nasamo bebu i ljubimca. Psi umeju da budu veoma ljubomorni pa tako kada kupujete neku igračku svojoj bebi kupite igračku i svom ljubimcu da se ne bi osećao zapostavljen. Dopustite psu da posmatra bebu, makar i kroz neko staklo ili providna vrata. Kada vodite bebu u šetnju, povedite i psa. To će mu pomoći da shvati da je beba bespomoćno biće – mladunče koje treba da štiti. Pas doživljava porodicu kao svoj čopor. Vi morate biti vođa tog čopora tj. životinja mora biti svesna tog autoriteta. U tom će slučaju beba, kojoj ste vi ,,vlasnik”, automatski dobiti važno mesto u čoporu i životinja nad njom neće pokušati uspostaviti dominaciju.

Pa zar nisu predivniiiiii 😀

petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstIZBACILI SU GA IZ KUĆE KADA SE RAZBOLEO: Šetao je ulicama sa groznim tumorom! (VIDEO)
Sledeći tekstDEPONIJA U INĐIJI: Svuda leševi uginulih životinja, PSI KOPAJU PO SMEĆU! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime