Naslovna VESTI PSI PSU IŠČUPALI NOGU IZ KOLENA: Potraga za njim ne prestaje!

PSU IŠČUPALI NOGU IZ KOLENA: Potraga za njim ne prestaje!

0

Predstavnici Društva za zaštitu životinja najavili su da će podneti krivičnu prijavu protiv radnika JKP “Medijana” D.P. zbog sumnje da je jednog psa prilikom izvlačenja iz šinterskog kamiona tako jako povukao da mu je iščupao nogu iz kolena! Snimak psa sa povređenom nogom koji cvili objavljen je na društvenim mrežama i izazvao je žestoke polemike i osude u javnosti vezano za rad zoohigijeničarske službe JKP “Medijana”.

U “Medijani” kažu da žale zbog incidenta i da su dvojica radnika ove službe odmah kažnjeni sa po 10 odsto od plate te da će biti otpušteni ako se sličan incident ponovi. U Durštvu, pak, napominju da D.P. i dalje radi sa životinjama što bi mu trebalo zabraniti.

PULSKI AKVARIJUM DOBIO PRINOVE: Stigle bebe kameleona!

– Bila sam 29. maja sa radnicima “Zoohigijene” JKP “Medijana” na terenu da bih pratila na koji način se psi iz Prihvatilišta za napuštene životinje, nakon čipovanja i sterilisanja vraćaju u stanište na kojem su uhvaćeni. Radnik D.P. je jednog psa povukao za nogu iz sve snage tako da mu je iščupao nogu iz zgloba. Pas je bio nepoverljiv i povukao se u dno kaveza ali je radnik to mogao da uradi na mnogo lepši način i bezbedniji po psa. Nakon što ga je povukao za nogu, pas je počeo abnormalno da cvili sledećih petnaestak minuta što se vidi na snimcima – objašnjava Anđela Kocić, aktivistikinja Društva za zaštitu životinja iz Niša. Ona kaže da je zahtevala od radnika da uhvate psa ponovo kako bi ga vratili u Prihvatilište gde bi ga pregledao veterinar, ali da su odbili.

Od tada, od psa nema ni traga ni glasa pa su aktivisti Društva zabrinuti za njegovo zdravlje, pogotovo što tako povređen verovatno ima problema i da dođe do hrane.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

– Tražimo ga već šest dana oko kasarne “Mija Stanimirović”. Verovatno je na prostoru u kasarne. Radnici JKP “Medijana” su prekjuče ulazili u kasarnu ali ga nisu našli. Juče smo išli ispred kasarne ali ga nismo našli. Ako ga neko uoči od građana neka nam javi. Nije mogao da ode daleko sa tako povređenom nogom. Pas je veoma mlad, nije stariji od godinu dana, on i ne zna za drugo mesto sem za to. Sigurno je na prostoru kasarne ili u okolini – kaže Anđela Kocić, aktivistikinja Društva za zaštitu životinja iz Niša.

ŽIVOT JOJ ZAVISI OD NAS: Žuta nema vremena, njen sat otkucava!

Kako je “Blic” pisao, njen snimak psa sa povređenom nogom koji cvili objavljen je na društvenim mrežama i izazvao je žestoke polemike i osude u javnosti vezano za rad zoohigijeničarske službe JKP “Medijana”.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.