Naslovna VESTI PSI I ove godine Beogradski maraton je pet friendly – TRČITE SA SVOJIM...

I ove godine Beogradski maraton je pet friendly – TRČITE SA SVOJIM LJUBIMCIMA!

0
Šetnja odgovornih vlasnika petface

I ove godine, peti put za redom, Beogradski maraton postaje “pet friendly”! Sjajne vesti stižu nam iz direkcije 32. po redu Beogradskog maratona, koji pozivaju sve odgovorne vlasnike pasa da im se u nedelju, 14. aprila, pridruže u šetnji ili trci – po volji 🙂

Šetnja odgovornih vlasnika pasa ima za cilj promovisanje skladnog suživota ljudi i životinja u Beogradu, odnosno odgovornog odnosa prema životinjama, ljudima, životnoj sredini, kao i higijeni grada.

Šetnja odgovornih vlasnika petface

Da biste sa svojim ljubimcem ili ljubimicom učestvovali u “Farmina Šetnji odgovornih vlasnika pasa”, neophodno je da vaš pas bude čipovan i vakcinisan protiv besnila, socijalizovan i da dobro podnosi gužvu i buku, a od vlasnika se očekuje da ljubimca vode na povocima, sa korpom (ako spada u kategoriju pasa za koju postoji ta zakonska obaveza) i da ponesu higijenske kesice i vodu za pse.

FOTO: Ovako smo se proveli na maratonu trčeći sa psima!

Šetnja odgovornih vlasnika petface
Sa prošlogodišnjih maratona

-Psi sa invaliditetom i stariji psi su dobrodošli. Duž trase Trke zadovoljstva nalaze se “pet friendly” kafići u koje vlasnici mogu da se sklone radi odmora, ako njihovi psi ne budu mogli da izdrže čitav put. Sponzori su obezbedili poklone za sve učesnike, koji uključuju nutricionistički plan za psa, kvalitetnu hranu za pse i edukativne materijale.

MARATON I ZA PSE: Evo kako su i psi prošetali na ovogodišnjem maratonu!

Šetnja će se održati pod sloganom Učini prvi korak u nedelju, 14. aprila 2019. godine. Okupljanje i prijavljivanje vlasnika pasa počinje u 9.00, kako bismo bili spremni da na vreme krenemo u šetnju sa svojim ljubimcem ili ljubimicom. Vlasnici pasa će krenuti u šetnju nakon svih učesnika Trke zadovoljstva, stoji u saopštenju Beogradskog maratona!

Šetnja odgovornih vlasnika petface
Sa prošlogodišnjih maratona

Ove godine, pored Šetnje, pokreće se i humanitarna aktivnost u okviru Trke dobrote – prikupljanje sredstava za projekat čipovanja, vakcinacije i sterilizacije za 100 vlasničkih pasa i mačaka.

Za one koji možda ne znaju, Beogradski maraton – najznačajnija tradicionalna sportska manifestacija u Beogradu – postala je “pet friendly” 2015. godine i tako postala najveća sportska manifestacija u Evropi, koja promoviše skladan suživot čoveka i psa.

Ovde možete da se prijavite za učešće

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSPASAO SE, A PORODICA GA OSTAVILA: Izvukao se iz zapaljene kuće, a prodica ga više nije htela!
Sledeći tekstTUŽNA PRIČA: Jedna sitnica mu je izmenila izgled lica, od tada mu je život postao samo BOL! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime