Naslovna VESTI SKAMENJENO OD KATRANA! Borba za život jareta potopljenog u katran!

SKAMENJENO OD KATRANA! Borba za život jareta potopljenog u katran!

0
Jare skamenjeno od katrana

Pronađeno jare prekriveno katranom bilo je bukvalno skamenjeno. Spasioci nisu mogli da veruju da je još uvek živo. Jedva je disalo, bilo je potpuno dehidrirano, a plašili su se da je su toksične materije iz katrana preko kože dospele i do unutrašnjih organa. Ali, nisu hteli da odustanu od jadne životinje. Započeli su borbu za život.

Jare skamenjeno od katrana

Jaretove noge su bile zalepljene stvrdnutim katranom, lice skamenjeno i ni jedan deo tela nije bio bez katrana. Na prvom mestu bilo je potrebno da jare dobije tečnost kako bi se rehidriralo. Očištili su mu vrh njuške kako bi mu olakšali disanje i mogli preko šprica da mu daju infuzioni rastvor.

Pročitajte i ovo: PARALIZOVAN I JOŠ VEZAN! – Stravična patnja i neverovatna borba psa da preživi.

Jare skamenjeno od katrana

Zatim su započeli mučan i naporan postupak čišćenja tela od katrana. Odlučili su se da ga kupaju u ulju koje bi razmekšalo katran. Jare je bukvalno potopljeno u kadu sa uljem i više spasilaca ga je satima uporno trljalo i natapalo uljem. Potom bi pažljivo skidali delove katrana koji su se omekšavali.

Jare skamenjeno od katrana

Pročitajte i ovo: NEKO JE OVO MOGAO DA DOPUSTI I GLEDA! – Lina je najzad dobila negu kakvu zaslužuje.

Drugog dana je postupak ponovljen. Uspeli su da mu očiste glavu i jare je živnulo. Pokazalo je da je gladno pa je tokom kupanja preko šprica dobijalo mleko. Rezultati kupanja su bili sve bolji ali i dalje nedovoljni. Katran se toliko zapekao da su spasioci morali da tretman ponove i trećeg dana.

Jare skamenjeno od katrana

Sada je jare koje je dobilo ime Šuri već samostalno stajalo i pomalo počelo da jede svoju omiljenu detelinu. Bilo je potrebno ukloniti poslednje ostatke katrana i detaljno isprati kožu od preostalog katrana ali i velike količine ulja. Malo uz pomoć makaza, uz mnogo trljanja Šuri je bio sada bez katrana na sebi. Poslednje kupanje je obavljeno uz mnogo šampona koji je uklonio masnoću.

Jare skamenjeno od katrana

Uspeli su, spasioci i hrabri Šuri. Kako je jare dospelo u ovakvu opasnu situaciju nikada se nije saznalo.

Izvor: Dodo

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPARALIZOVAN I JOŠ VEZAN! – Stravična patnja i neverovatna borba psa da preživi.
Sledeći tekstPRUŽA ŠAPU I NADA SE! Kako mu odoleti i ne udomiti ga?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime