Naslovna VESTI MAČKE MOTIVACIJA DANA: Slepa mačka sa vlasnikom osvojila planinski vrh!

MOTIVACIJA DANA: Slepa mačka sa vlasnikom osvojila planinski vrh!

0
slepa mačka petface

Slepa mačka: Jedna italijanska poslovica kaže: “Kada je volja spremna, noge su lagane“. Bezbroj je svakodnevnih primera koji su nas naterali da se zamislimo nad pitanjem dokle se može stići ako se snažno želi. Takođe, mnogo je primera koji su nas motivisali da i sami pomerimo svoje granice.

slepa mačka petface

S tim u vezi, predstavljamo vam Stivija, koji je slep, ali ga to ne sprečava da sa nemerljivim entuzijazmom istražuje svet oko sebe. A da…zaboravili smo da vam kažemo da je Stivi mačka i nedavno ga je udomio Patrik Kor.

Da krenemo redom…Stivi je maca koja dugo vremena nije mogla da bude udomljena zbog svog hendikepa. Tako je bilo sve dok se na vratima lokalnog prihvatilišta za životinje nije pojavio Patrik Kor, koji je Stivijevo slepilo prepoznao kao kvalitet i kao deo njegove posebne ličnosti. I tako su Patrik i Stivi postali porodica. Na početku je bilo teško i bilo je potrebno dosta vremena i strpljenja da se ova posebna maca adaptira na život u novom prostoru. Budući da je vrlo brzo savladao sve izazove u svom domu, Stivi se tu nije zaustavio.

slepa mačka petface

Zahvaljujući svom urođenom borbenom duhu i Patrikovoj ljubavi i podršci, Stivi je ubrzo počeo da istražuje čitav svet koji se nalazi ispred ulaznih vrata njihove kuće u Irskoj. Oni sada uče jedan od drugog i boje svoje dane. Jedan od njihovih zajedničkih podviga je i uspon na planinu Comeragh koji je Patrik snimio, kako bi ga podelio sa svima nama.

Nadamo se da će vas ova priča pokrenuti da se i sami otisnute u neke nove horizonte, sa nekim, ili sami…bitno je samo da ne stojite u mestu. Tako bar Stivi kaže, a mi mu u potpunosti verujemo.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNOVI INTERNET HIT – Oglas za psa ili devojku: „Čistokrvna je i zajedno smo četiri godine“!
Sledeći tekst„Pseći rasizam“: Ši cu i špic na listi agresivnih pasa!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime